1. Home
  2. Vesti
  3. Produženi Land Rover Defender 130 debituje za dve nedelje
Produženi Land Rover Defender 130 debituje za dve nedelje
0

Produženi Land Rover Defender 130 debituje za dve nedelje

139
0
Podelite sa prijateljima:

Premijera nove modifikacije Defendera je zakazana za 31. maj. Tog dana će verzije Defender 90 kao „kratkonogi“ adut s troja vrata i veći Defender 110 s petoro vrata, dobiti brata u vidu varijante sa sufiksom 130. Prve glasine o razvoju ovog džina su se u javnosti zavrtele još 2019. godine, dok je početkom 2022. postalo javno i to kako izgledaju patentni crteži iščekivanog noviteta. Sada je Jaguar Land Rover u etar pustio i prvu zvaničnu fotografiju, ali je najinteresantniji deo u vezi sa premijerom ostao tajanstven uprkos pionirskoj ilustraciji.

Sudeći po preliminarnim informacijama, Defender 130 će nuditi identičan međuosovinski razmak kao i alternativa s indeksom Defender 110, iako je poznato da su Land Roveri kroz istoriju cifarsku odrednicu koristili kako bi naznačili razlike u distanci koja deli prednju i zadnju osovinu. Ovaj put su se inženjeri umesto prirasta u razdaljini dve osovine, odlučili na uvećanje zadnjeg prepusta. Ukupna dužina vozila je tako dostigla tačku od 5,1 metra, umesto 4.758 milimetara u izdanju 110. Ovde nismo računali doprinos koji dužini daje rezervni točak montiran na stražnjici velikog SUV-a.

Konstruktor je zvanično saopštio da će Defender 130 posedovati kabini s tri reda sedišta i osam mesta za putnike namernike. Sedeće se u rasporedu: 2 + 3 + 3. Pride, pretpostavlja se da će stotridesetka biti, ne samo najveći, već i najskuplji i najviše luksuzan u celoj paleti.

Kako bilo, pojedinosti u vezi dolazećeg noviteta ćemo demistifikovati za dve nedelje, a u međuvremenu se već šire glasine i o novoj verziji Defendera. Ona bi trebalo da dođe na modifikovanoj šasiji i s uvećanim klirensom, kako bi se s više uspeha nosila s uslovima koji dominiraju u vuko.ebinama.

AutoRepublika

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments