1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes: U budućnosti plug-in hibridi sa minimum 100 km dometa u EV režimu
Mercedes: U budućnosti plug-in hibridi sa minimum 100 km dometa u EV režimu
0

Mercedes: U budućnosti plug-in hibridi sa minimum 100 km dometa u EV režimu

335
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka posvećena je daljem razvoju tehnologije priključnih hibrida. 

Mnogi vide plug-in hibride kao međukorak u prelazu ka potpunoj električnoj mobilnosti. Činjenica je da imaju svoje prednosti i mane, i da traže specifičan profil vlasnika kako bi najbolje pokazali šta mogu. Jedna od najvećih zamerki koja se prebacuje većini modernih plug-in hibrida jeste isuviše mali kapacitet baterije odnosno nedovoljno veliki domet u EV režimu kretanja.

Masa modernih plug-in hibrida u stanju je da „na papiru“ pređe oko 50 km koristeći samo električnu energiju, no brojni testovi koje je načinio naš kolega Perica Rajkovića dovode do zaključka da je domet u realnim uslovima manji nego što kaže fabrika.

Mercedes je rešio da učini nešto po tom pitanju. Tako je nova generacija C klase dostupna sa dve plug-in hibridne varijante – C300e i C300de. Prva u hibridnom pogonskom sklopu koristi benzinski, a druga dizel motor. O njima smo već pisali, a poenta je da oba hibrida imaju autonomiju kretanja u EV modu od 100 km.

To je za proizvođača iz Štutgarta očito „magična“ brojka. Jedan od visokorangiranih rukovodilaca nemačke marke – Markus Šefer, navodi da Mercedes nema nameru da uvede u ponudu verzije sa manjim baterijama kako bi te varijante mogle biti jeftinije. „Sa 100 km EV dometa počinje zabava, jer tada se automobil može upotrebljavati na dnevnom nivou gotovo bez ikakvih emisija štetnih gasova“, naveo je Šefer.

On je dodao da Mercedes u budućnosti neće nuditi plug-in hibride sa manjom autonomijom od pomenute.

AutoRepublika 

(335)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments