1. Home
  2. Vesti
  3. Seat priprema električni model sa cenom nižom od 25.000 evra
Seat priprema električni model sa cenom nižom od 25.000 evra
0

Seat priprema električni model sa cenom nižom od 25.000 evra

207
0
Podelite sa prijateljima:

Španska marka dobiće od Volkswagen grupe vrlo ozbiljan zadatak – a to je da predvodi napore grupacije na polju razvoja električnih automobila u nižim segmentima. 

Ovde se pre svega misli na B segment, mada nije isključena mogućnost da se u budućnosti tu nađu i vozila iz A klase. Seatov električni mališan trebalo bi da se nađe na tržištu 2025. godine i prema najavama čelnika proizvođača iz Barselone, početna cena trebalo bi da iznosi od 20 do 25 hiljada evra.

Čini se da će Seatov automobil stići pomalo kasno na tržište EV modela, jer već sada postoji niz vrlo talentovanih vozila u tom segmentu. Evropski bestseler Renault Zoe, potom Honda e, električna izdanja Peugeota 208 i Opel Corse… No, Seat će dobiti glavnu ulogu u VW grupaciji pri razvoju nove generacije gradskih električnih vozila.

Ona će biti zasnovana na novoj platformi MEB Lite, koja je u suštini jeftiniji i manji derivativ izvorne MEB arhitekture. Seatova fabrika u Martorelju trebalo bi da bude jedan od glavnih proizvodnih centara baterijskih četvorotočkaša u budućnosti. Želja VW grupe je da se ovde na godišnjem nivou montira pola miliona električnih vozila.

Ovo nije prvi put da čujemo vesti o vozilima iz B segmenta, jer je i sam Volkswagen potvrdio da će 2025. godine plasirati EV duo smešten u ovoj klasi koji će nositi oznake ID.1 i ID.2. Jedan će biti konvencionalni hečbek, dok će drugi model preuzeti forme krosovera. Jasno je da će oba automobila biti u bliskom srodstvu sa Seatovim mališanom.

AutoRepublika 

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments