1. Home
  2. Vesti
  3. BMW i Daimler u pregovorima oko podele platformi i naprednih tehnologija
BMW i Daimler u pregovorima oko podele platformi i naprednih tehnologija
0

BMW i Daimler u pregovorima oko podele platformi i naprednih tehnologija

768
0
Podelite sa prijateljima:

Pregovori su navodno ušli u početnu fazu.

Mada su etiketirane kao glasine, vesti u vezi sa mogućim partnerstvom između BMW-a i Daimlera ne čude. Ono u šta smo uvereni je da su nemački premijum proizvođači i ranije imali dogovore u vezi sa tržišnim pozicioniranjem u stilu „da svima bude dobro“.

Buduća saradnja bi se vrtela oko platformi, baterija i tehnologije autonomne vožnje. Neimenovani insajderi su sugerisali da su razgovori u početnoj fazi i da će proizvođači deliti one komponente koje su nespecifične za marku.

Šuška se da ukoliko dođe do partnerstva između arhirivala, ne treba očekivati da plodovi zajedničkih napora budu ubrani tako brzo. Relativno spor tempo razvijanja proizvoda u automobilskoj industriji podrazumeva da bismo mogli da sačekamo nekoliko godina na vozila koja bi delila komponente.

Partnerstvo između BMW-a i Daimlera nije bez preedana. Ova dva nemačka premijum proizvođača su 2017., zajedno sa Fordom i Volkswagenom, započeli zajednički rad na mreži stanica za brzo punjenje električnom energijom širom Evrope, počev od Nemačke, Austrije i Norveške. Takođe, 2016. su se udružili sa telekomunikacionim kompanijama da bi se utvrdile specifikacije za 5G mrežu. Audi, BMW i Daimler su takođe sarađivali u kupovini Nokijinog „Here“ servisa, nastojeći da iskoriste tehnologiju za unapređenje nove generacije sistema vozačke asistencije i autonomne vožnje.

Automobilska industrija prolazi kroz prilično buran period, jer je u toku tranzicija iz ere motora s unutrašnjim sagorevanjem, koja je trajala decenijama, ka elektrifikaciji vozila. Automobil budućnosti bi čak mogao da izostavi vozača iz kombinacije. Naravno, sve to iziskuje ogromne investicije a partnerstva kao ovo između BMW-a i Daimlera, u velikoj meri bi redukovala troškove, neophodne da se nova tehnologija plasira na tržište.

AutoRepublika

Izvor: ANE

(768)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments