1. Home
  2. Vesti
  3. Valentino Balboni svojevremeno „zbrisao“ od policije u Lamborghinijevu fabriku
Valentino Balboni svojevremeno „zbrisao“ od policije u Lamborghinijevu fabriku
0

Valentino Balboni svojevremeno „zbrisao“ od policije u Lamborghinijevu fabriku

260
0
Podelite sa prijateljima:

Avantura ne bi uspela da nije bilo „šmekerskog“ nastupa šefa.

Kada 40 godina radite posao iz snova, tu mora biti i gomila anegdota. Reč je ovoga puta Valentinu Balboniju, glavnom test vozaču Lamborghinija. Svi ljubitelji ove italijanske marke znaju o kome se radi, a oko 80 odsto Lambovih primeraka je prošlo kroz njegove ruke. Međutim, malo ko zna da se Balboni skrivao od policije u fabrici u Santa Agati Bolonjeze.

Priču je ispričao Mateo Ortenci, šef Lamborghinija za azijsko-pacifički region, u razgovoru s WhichCarom. Po Ortenciju, Balboni se jednom prilikom velikom brzinom dovezao u fabriku. To se desilo u vreme dok je Ortenci vodio kontrolu finansija.

Ubrzo je pristigla i policija, zahtevajući vidi Balbonija. S obzirom na to da je Ortenci bio šef objekta u to vreme, on je bio taj koji se suočio s ne baš raspoloženim policajcima.

„Samo sam slegnuo ramenima i rekao da Valentino nije na poslu danas“, rekao je Ortenci. Navodno, Balboni je proleteo kroz saobraćaj brzinom od 200 km/h. Ipak, šef je uspeo da odobrovolji policajca, koji je docnije napustio fabriku.

Balboni se u međuvremenu penzionisao, ali je sigurno da je ostavio dubok trag u Lamborghiniju tokom višedecenijske službe. Ovo je jedan od priča iz „starih dobrih dana“, dokaz da je testiranje Lamborghinija prilično zabavan posao.

AutoRepublika

(260)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments