1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Daimler i Geely u pregovorima oko „produbljivanja saradnje“
Daimler i Geely u pregovorima oko „produbljivanja saradnje“
1

Daimler i Geely u pregovorima oko „produbljivanja saradnje“

144
1
Podelite sa prijateljima:

Generalni direktor Daimlera, Diter Ceče, rekao je da je nemački gigant u pregovorima u vezi sa produbljavanjem saradnje s kineskim Geelyjem, bez obzira što su nemački političari odredili mere u cilju zaštite nemačke industrije od stranih rivala.

Oktobra prošle godine, Daimler je izjavio da uspostavlja zajednički poduhvat sa Geelyjem u Kini, vezan za vožnju po pozivu, nakon što je kineska kompanija otkupila udeo od 9,69 odsto u Daimleru i zatražila alijansu, uhvativši nemačke menadžere spuštenog garda.

„Mi smo u razgovorima u vezi sa drugim temama, koje imaju veću dimenziu“, rekao je Ceče novinarima u vezi sa pregovorims s Kinezima, odbivši da dodatno elaborira.

Nemačka vlada je danas saopštila da bi mogla da otkupi delove domaćih kompanija, uključujući i proizvođače automobila, kao način da ih zaštiti od neželjenih stranih preuzimanja, što je svojevrsna promena strategije u industriji.

„Zemlje koje teže politici u industriji imaju tendenciju da nisu konkurentne. Mi nismo tražili te mere“, rekao je Ceče pred novinarima u Štutgartu.

AutoRepublika

 

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Savršeno je u pravu.