1. Home
  2. Vesti
  3. Iza svakog uspešnog BMW-a skriva se jedan Mercedes!
Iza svakog uspešnog BMW-a skriva se jedan Mercedes!

Iza svakog uspešnog BMW-a skriva se jedan Mercedes!

9.22K
6
Podelite sa prijateljima:

Svi mi imamo omiljene marke automobila. Međutim, uprkos tome, manje-više volimo sve brendove i kod svakog proizvođača bi imalo ponešto dobro da se probere iz game, kako bi se zadovoljio svačiji ukus. Evo i jednog nenamernog zapažanja u tom duhu. Naime, švedski novinari su na zvaničnim fotografijama krosovera BMW iX, koje se inače po pravilu veoma brižno biraju i doteruju pre objave, opazili odsjaj srebrnog primerka Mercedesa.

Ako pažljivo zagledate naslovnu sliku koja prikazuje branik električnog SUV-a iz Minhena, videćete i vi isto što i novinari skandinavske edicije lista Auto Motor und Sport. U donjem desnom uglu prednjeg branika ofarbanog metalik crvenom bojom, se jasno nazire silueta, Mercedesa zasigurno, a veoma je i verovatno da se radi o sedanu iz C Klase (W205), iako se to zbog distorzije, ne može pouzdano utvrditi.

Fotografija je nastala u zoni hidrocentrale koju su Bavarci, kao proizvođača zelene električne energije, izabrali za idealno mesto za seansu s aparatom za snimanje slika, kako bi naglasili „ekološki podobnu“ prirodu svojih novih električnih proizvoda: liftbeka i4 i krosovera iX. Nenadano otkriće je podstaklo, novinare radoznale „k’o Kolumbo“, da potraže još koju refleksiju, ali druga vozila nisu zapažena, baš kao ni slične pikatnerije nezavisne od Švabije i ostalih švapskih đakonija.

Izvesno je da nadležni u BMW-u, a ni lica iz umetničkog studija koji su angažovana za pripremu promotivnog foto-albuma, nisu zapazili propust, odnosno trokraku zvezdu na braniku električnog novajlije, dok je manje verovatno da ih je mrzelo da to kroz adekvatne računarske aplikacije jednostavno odstrane.

Bilo kako bilo, početak prodaje baterijskog krosovera iX u Evropi kreće pre nego se okupimo (ako prođe korona) zarad dočeka 2022. godine. Za nemačko tržište je najavljena cena 77.300 evra za verziju xDrive40, dok u izvođenju iX xDrive50 naknada kreće tek od 98 hiljada evra.

Nismo pričali s našim distributerima iz Delte Motors o ovom novitetu, ali je veoma verovatno da će se naći u ponudi i kod nas, već naredne godine.

AutoRepublika

(9216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mikele

Kakva glupost. Opet su „njemci“ dobili nezasluženu pažnju.
Jb… vas i Merkedes i BMW.

Don

Baš. Paz vako, danas ja na benzinskoj i ulazim da platim, kad jedan papan sa teslom. Koja konjina, rekoh koji ćeš ti kuac ovdje?? Was? Magare, to ti je električno auto? Ah, ja? A,so….,aaaa.
Jebote, kojih budala ima..

BB

Kupuje cigare i tečnost za pranje stakla…

Don

I parkira na mjesto za tanka je benzina? Oće to

S mile

Navikao covek, treba malo vremena da se odvikne. Rutina je to.

Prvi auto nam je bio Reno 4, sa kisobran menjacem, kad smo kupili Yugo, cale psovao sto mu ruka polazi ka mestu gde menjac nije.

Renault Terminator

Meni kada Svabe kazu „A sooo“ ja njima na nasem odgovorim „davaj secer sunce te je.alo“.