1. Home
  2. Vesti
  3. Špijunske fotografije restilizovane Ford Fieste
Špijunske fotografije restilizovane Ford Fieste
0

Špijunske fotografije restilizovane Ford Fieste

234
0
Podelite sa prijateljima:

„Plavi oval“ priprema opširno ažuriranje modela iz B segmenta. 

Čini se da je Fiesta izgubila korak u borbi sa vrlo talentovanim konkurentima u klasi. Mada je nekad bila među Top 5 vozila po broju prodatih jedinica u B segmentu na Starom kontinentu, aktuelna generacija se ne može pohvaliti takvim uspehom. U Fordu očekuju da će restilizacija uspeti da popravi određene stvari kod Fieste i tako uveća broj isporučenih primeraka.

Na priloženim paparaco fotografijama nalazi se Ford Fiesta Active, koja vrlo uspešno koketira sa SUV segmentom. Vidimo da su tu novi prednji odbojnik, nešto drukčija rešetka, kao i blago izmenjena prednja svetlosna grupacija. Pozadi nema nekih ozbiljnih promena sem drugačijih oblika svetlosne grupe.

Britanski automobilski novinari, koji su poslovično naklonjeni Fordovim automobilima i uvek dobro upućeni u planove ove marke za Evropu, veruju da će ažuriranje obogatiti i paletu boja kod Fieste, kao i da će biti dostupni novi točkovi. Ne očekuju da će biti značajnijih izmen ni u enterijeru vozila, sem možda drugačijih, malo kvalitetnijih materijala.

Američka marka je sredinom prošle godine već revidirala paletu motora kod Fieste i očekuje se da tu neće biti većih izmena. Hečbek će ostati u ponudi sa trocilindarskim benzinskim agregatima, a uvodna pogonska jedinica ostaće atmosferski 1,1-litarski blok. Tu je i 1,0-litarski EcoBoost motor sa 95 ks, dok su dva snažnija izdanja od 125 i 155 ks potpomognuta sistemom blagog hibrida.

Sudbina dizel agregata ostaje pod znakom pitanja. Aktuelna Fiesta može računati na 1,5-litarski četvorocilindarski dizelaš koji dolazi u dve varijante – sa 85 ili 120 ks. No, ovaj „naftaš“ već je izbačen iz ponude u Velikoj Britaniji, gde je Fiesta bestseler godinama unazad. Tom logikom, može se očekivati da se Fordov gradski adut sa ažuriranjem oprosti od dizel motora.

„Plavi oval“ će nakon standardnog izdanja Fieste izvesti restilizaciju i performantnog modela ST. Još nije poznato kada će se odigrati premijera osvežene Fieste, ali će to svakako biti vrlo uskoro.

AutoRepublika 

(234)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments