1. Home
  2. Vesti
  3. Perjanica DAF-a s novim „perjem“
Perjanica DAF-a s novim „perjem“
1

Perjanica DAF-a s novim „perjem“

214
1
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač kamiona iz Holandije DAF se dobro snalazi na tržištu, čak i u aktuelnim, preovlađujućim uslovima. Na mnogim evropskim tržištima, DAF se nalazi na nekoj od prvih pet pozicija, mereno brojm prodatih primeraka vozila iz segmenta teškaša. Nizozemska marka se posebno dobro kotira na ruskom tržištu, gde je ovogodišnja realizacija veća nego zbirna Renaluta i Iveca. Slična situacija je i na celom našem kontinentu.

Pa opet, rukovodstvo kompanije DAF je namerno da „podeblja“ evropska prodajna postignuća, pa je iz tog razloga u ponudu uvedena specijalna serija kmaiona koji predstavlja vrhunac ponude. Primerci iz nove, prestižne edicije će poneti oznake XF Unity Edition.

Od spolja, primerci iz Unity Edition serije se razlikuju po sskromnim trakama u boji nacionalne zastave, i to na rešetki hladnjaka, kabini i kućištima retrovizora

Kako će se novajlija razlikovati u odnosu na „običnu“ perjanicu? Logično bi bilo pomisliti da se odgovor krije u sledećim razlikama:  luksuznije uređen enterijer, snažniji dizel motor i dodatno snižena cena, a sve zbog epidemije novog korona virusa. Međutim, ništa od toga nije slučaj u zbilji.

Specijalne verzije su u stvari posve standardne. Koriste visoku, ili ultra visoku kabinu, MX13 dizel motor koji razvija 480 konjskih snaga i vazdušni paket. To što oprema sadrži i adaptivni tempomat, frižider i uređaj za navigaciju, ništa čudno nije, a sve to se nalazi i na listi serijske opreme redovne perjanice game DAF-a.

Glavna novina koju donosi posebna serija podrazumeva „specijalna koloritna šema“, što podrazumeva ocrtavanje više traka u bojama nacionalne zastave. Takva grafika će se naći na rešetki hladnjaka, putničkoj kabini, kao i na spoljnim retrovizorima. Nije poznato da li će neki od primeraka biti opredeljen i za neko od naših tržišta, pa tako ne znamo hoćemo li viđati našu, ili neku od komšijskih zastava na novim DAF-ovima iz ove serije. Ne znamo ni šta će biti sa zastavama zemalja koje poseduju, skoro pa istu zastavu.

Još uvek na javnim drumovima nisu zapažene specijalne verzije kamiona DAF XF, iako ih ima u saobraćaju

Tu se mogu uzeti primeri Slovenije i Slovačke, ili pak Luksemburga i matične Holandije. Ako dizajneri nisu osmislili način kako da se otisne i grb ovih država na pomenutim trakama na kamionu, čini se da neće biti moguće razlikovati odakle nam dolaze pojedini primerci iz XF Unity Edition.

Bilo kako bilo, još je jedna razlika između primeraka iz standardne ponude i ovih iz specijalne serije. Naime, još uvek neobjavljena cena za novitet, podrazumeva da je novi vlasnik platio i trogodišnje održavanje kamiona, a opredeljenje za primerak s nalepnicom XF Unity Edition, donosi i mogućnost izbora stavki opreme s liste opcionala, a koje će biti fakturisane s 300 evra nižom cenom u odnosu na onu u redovnom cenovniku.

AutoRepublika

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Evo moga DAF-a,vozim ga vec neko vrijeme.Dobar kamion.comment imagecomment image