1. Home
  2. Vesti
  3. Veliki krosover Volkswagen Talagon pred debijem
Veliki krosover Volkswagen Talagon pred debijem
0

Veliki krosover Volkswagen Talagon pred debijem

1.02K
0
Podelite sa prijateljima:

Poznato nam je da je sada Volkswagen Teramont najveći krosover u gami nemačke marke, ali će uskoro izgubiti tu titulu, jer je u postupku razvoja automobil još impresivnije veličine. Volkswagen Talagon je nedavno sertifikovan u Kini, i iza tog naziva se krije serijska verzija koncepta VW SMV koji je prikazan pre dve godine. Zanimljivo je da za ta 24 meseca, koncept nije doživeo neke izraženije promene.

Pred nama je funkconalni pandan Teramonta, ali pošto je njegova proizvodnja organizovana od zajedničkog poduhvata SAIC Volkswagen, novi SUV je kreiran od strane druge ortačke kineske firme. Radi se o zajedničkom poduhvatu FAW Volkswagen. Ovakava formalna „društvena podela rada“ je u Kini karakteristična za Volkswagen, ali i za ostale proizvođače, odnosno praksa da jedan isti model pod različitim imenima biva montiran od strane više zajedničkih poduhvata u kojima se razlikuje učesnik u kapitalu s lokalne strane. Prelistajte portal i videćete primere Honde i Toyote, onako iz prve ruke da pobrojimo, bez prelistavanja arhive.

Dakle, oba modela koriste istu šasiju, pa im je ček i identičnih 2.980 milimetara među osovinama. Međutim, iako Talagon deluje kao kompaktniji, lakši od Teramonta, on je u stvari gabaritniji sa svojih 5.152 milimetara u dužinu (umesto Teramontovih 5.039 mm). Širina novajlije je 2.002 mm, odnosno za 13 mm više od Teramonta, dok je s 1.795 milimetara i viši za 22 mm.

Nisu dostupne fotografije putničke kabine u kojoj su smeštena tri reda sedišta, ali zaista nema smisla očekivati tu neke revolucionarne promene u odnosu na ono što videsmo na Teramontu.

Možda je zanimljivo reći da ogromni Talagon pokreće srazmerno mali dvolitarski TSI turbo motor, ali iznenađujuće nije jer je ista pogonska jedinica pokretačka snaga i kineskog Teramonta. Bazična verzija raspolaže sa 186 konjskih snaga koje se šalju na točkove ispred vozača, dok je u ponudi i ona sa 220 „grla“. Tu već imamo i pogon na sva četiri ugla karoserije

Verovatna je i ugradnja V6 jedinice s oznakom 2.5 TSI, jer je ima i Teramont. Verovatnoća postaje i veća uz saznanje da je za novajliju najavljena i sportska modifikacija R-Line. Kompletna premijera novog Volkswagena Talagona će biti organizovana u aprilu.

AutoRepublika

(1024)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments