1. Home
  2. Vesti
  3. Cupra Leon dobija dva nova motora sa značkom TSI
Cupra Leon dobija dva nova motora sa značkom TSI
2

Cupra Leon dobija dva nova motora sa značkom TSI

256
2
Podelite sa prijateljima:

„Premijum sportska“ verzija istoimenog Seata, Cupra Leon uskoro će dobiti dva nova benzinska motora. U pitanju su blokovi s oznakama 1.5 TSI sa 150 konjskih snaga i 2.0 TSI sa 190 „konja“, koji su dostupni samo sa automatskim menjačem DSG.

Biće ponuđeni kako u hečbeku sa 5 vrata, tako i u karavanskoj verziji. Motor 1.5 TSI se već nudi u običnom Leonu pod znakom Seata, dok je 2.0 TSI ipak nov u celokupnoj seriji kompaktnog heča. Oba motora takođe opremaju i Cupru Formentor.

Oba motora će biti ponuđena sa osnovnom opremom „V“ i novom opremom koju Cupra opisuje kao opremu sa „više vrednosti i sofisticiranosti“. Sa ovom podrškom u asortimanu, strategija brenda je jednostavna: „cilj nam je da postignemo isti uspeh sa Cuprom Leon kao i sa Cuprom Formentor“, objašnjava Kai Fogler, potpredsednik prodaje i marketinga za Cupru.

SUV je zaista najprodavaniji model proizvođača, uključujući i Seatove modele (2.963 registracije u prvoj polovini 2022. godine u Francuskoj). „Cupra Leon je već kraljica puta, ali još uvek radimo na razvoju vozila na takav način da maksimiziramo ponudu koja se daje našim klijentima, da ponudi više opcija prilagođavanja i da poveća svoje prodajne ciljeve“, završava Kai Fogler. Nudeći pristupačniju mehaniku, cilj ne bi trebalo da bude teško postići.

Ove nove mogućnosti se očekuju u trećem kvartalu ove godine. Cupra još ne saopštava cene, ali navodi neku opremu za završni nivo V: puna LED prednja svetla, felne prečnika 18 inča, navigacija na ekranu dijagonale 12 inča i sedišta Cupra od tekstila ili kože. Nešto što će dodati malo začina Leonu, koji ostaje zanimljiv predlog u kompaktnom segmentu.

AutoRepublika

(256)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kad vidim cene obične octavie, mogu misliti koliko će ovo.

s mile

Kakve su novije verzije TSI motora, one početne su imale baš puno problema, lanac itd…