1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi definitivno ne napušta Evropu, jača se veza sa Renaultom
Mitsubishi definitivno ne napušta Evropu, jača se veza sa Renaultom
1

Mitsubishi definitivno ne napušta Evropu, jača se veza sa Renaultom

328
1
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka u potpunosti je promenila svoju odluku povodom odlaska sa evropskog tržišta. 

Stručni mediji iz Zapadne Evrope pišu da je Mitsubishi popustio pod pritiskom svojih parnera – Renaulta i Nissana, te da će ostati prisutan na Starom kontinentu. I ne samo to, već će u narednom periodu uvećati svoju gamu koja se nudi kupcima na ovom prostoru.

Tako će Mitsubishi od 2023. godine plasirati dva nova evropska modela kako bi upotpunio ovdašnji portfolio. Oba najavljena automobila biće bazirana na Renaultovim proizvodima, i osim toga proizvodiće se u pogonima francuske marke. Očito je da je Renault želeo da dobije još modela za proizvodnju, kako bi se osigurali poslovi u pogonima u matičnoj zemlji.

Još nije jasno u kojim segmentima će Mitsubishi plasirati novitete. Ono što stoji u kratkom obaveštenju za javnost jeste da će to biti vozila bazirana na Renaultovoj tehnologiji, kao i da će se posebno voditi pažnju o izboru pogonskih sklopova, zbog strogih evropskih pravila u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova.

Koji će to modeli biti prepakovani i poneti Mitsubishijev znak, za sada se može samo nagađati. U saopštenju za javnost stoji da se radi o izvornim „evropskim bestselerima“. Kada se tako izrazi, prvo na pamet padaju Clio i Captur, no možda je ovo samo pompezna najava, te da se radi o nekim drugim modelima.

Luka de Meo, šef Renaulta, kazao je da je vrlo zadovoljan novim razvojem situacije. „Alijansa služi za ovakve projekte i srećni smo što Renault grupa može da doprinese novoj eri u saradnji“, izjavio je prvi čovek francuske kompanije. On je dodao da je reč o dobrom potezu i za Renault i Mitsubishi, jer Japanci ostaju prisutni na evropskom tržištu, dok će Renaultove fabrike imati više posla.

AutoRepublika 

(328)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Bit će to restilizirani Clio Hibrid i Captur plug in Hibrid. Prednji dio dizajniran po “Dynamic Shield” konceptu (slično kao Eclipse Cross), otraga drukčije lampe, unutra drugi volan i multimedija. Ide sam na tržišta s lijevim volanom, dakle UK i Irska otpadaju.