1. Home
  2. Vesti
  3. Ford F-150 u spasilačkoj akciji tokom ledenih dana u Teksasu
Ford F-150 u spasilačkoj akciji tokom ledenih dana u Teksasu
0

Ford F-150 u spasilačkoj akciji tokom ledenih dana u Teksasu

1.18K
0
Podelite sa prijateljima:

Kada je Ford debitovao s novom generacijom modela F-150 protekle godine, jedna od opcija u ponudi je bila i ona označena takozvanim „Pro Power“ a koja je bila opremljena agregatom (generatorom) jačine od 2,0 do 7,2 kW. Plan američkog proizvođača vozila je bio da se omogući vlasnicima da uključe neku od manjih mašina na građevini ili na farmi, i da im se samim tim olakša posao. Ali, Ford sigurno nije imao ni najmanju ideju da će stanovnici američke savezne države Teksas zapravo koristiti takvu mogućnost da bi priključili struju u svojim domovima tokom hladnih zimskih meseci.

Ovih dana su Teksas zahvatile ekstremno niske temperature i velike padavine snega, zbog čega je trenutno preko 300 hiljada domova još uvek bez struje. Neki su rešili problem tako što su privremeno preselili kod prijatelja ili šire rodbine, dok drugi imaju generatore u podrumima. Vlasnici pikapa F-150 su iskoristili spomenuti Pro Power da se ne smrznu ili da ne ostanu bez sveže hrane.

Na internet formulu sajta F-150 Gen14 se pojavio veliki broj fotografija koje pokazuju vlasnike kako su provukli produžni kabl od pikap kamioneta do svog doma, i na taj način su u stanju da koriste grejalice, šporete, frižidere, televizore i još mnogo toga.

Neki od vlasnika kažu da je njihov F-150 daleko tiši od agregata koji koriste komšije, a zahvaljujući zapremini rezervoara od čak 116 litara, ne moraju često ni da idu do benzinske pumpe. Dok jedna grupa napominje da im kamionet pripomaže samo tokom dnevnih sati, jedan od vlasnika kaže da je njegov F-150 „upaljen“ non-stop u protekla 72 sata i da je pri tome potrošio tek četvrtinu benzina u rezervoaru.

Uskoro je reagovao i sam Ford, tako što je ponudio nadoknadu od 600 dolara po vozilu, svakom izložbeno-prodajnom salonu koji pozajmi pikap F-150 osobama u nevolji dok hladnoća ne prođe.

Naravno, lako je reći da je drugi najveći američki proizvođač to uradio jer mu je stalo do nas „običnih smrtnika“, ali nema sumnje da se priča o Pro Poweru našla na svakom automobilskom sajtu i da je zbog toga Ford dobio veliku reklamu.

Ako ništa drugo, kompaniji se ipak isplatilo što je bila inovativna s ovim „radničkim“ vozilom.

AutoRepublika

(1182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments