1. Home
  2. Vesti
  3. Počinju pregovori Fiata sa srpskom vladom u vezi sa novim modelom (2020.)
Počinju pregovori Fiata sa srpskom vladom u vezi sa novim modelom (2020.)
0

Počinju pregovori Fiata sa srpskom vladom u vezi sa novim modelom (2020.)

480
0
Podelite sa prijateljima:

Poznati su planovi koje Fiat Chrysler ima za svoju fabriku u Srbiji, prema kojima bi uskoro trebalo da bude pokrenuta proizvodnja novog modela. Italijanski mediji koji prate i izveštavaju o zbivanjima u italo-američkom konglomeratu, najavljuju da će, nešto pre kraja ove, ili na samom početku naredne godine, Silvija Verneti koja obavlja funkciju generalnog direktora kompanije iz Kragujevca, započeti razgovore sa izvršnom vlašću Republike Srbije, o finansijskim uslovima u vezi proizvodnje novog modela u Kragujevcu.

Naime, od Vlade Republike Srbije, kao suvlasnika kragujevačke kompanije se očekuje da participira u troškovima razvoja novog modela za koji se pretpostavlja da će biti ili 500X ili neka pristupačnija verzija istog, odnosno u svakom slučaju radi se krosoveru iz B segmenta. Proizvodnja bi trebalo da započne tokom 2020. godine.

Ostaje nam da vidimo da li će naše vlasti konačno prepoznati vrednost uspostavljanja centra za istraživanje i razvoj u našoj zemlji, za šta ne bi trebalo žaliti za sredstvima upotrebljenim da bi se italijanska strana privolela na takvu odluku. Takođe, biće interesantno videti da li će profit generisan kroz proizvodnju pogonskih i ostalih jedinica, ostati zadržan u Italiji, ili će (barem) deo istog pripasti kompaniji sa sedištem u Kragujevcu.

U svakom slučaju, ova pitanja su neuporedivo značajnija od toga koji konkretan model će, u proizvodnom planu, biti dodeljen pogonima u našoj zemlji.

AutoRepublika

(480)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments