1. Home
  2. Vesti
  3. Renault vrši egzodus dizelaša iz Velike Britanije
Renault vrši egzodus dizelaša iz Velike Britanije
1

Renault vrši egzodus dizelaša iz Velike Britanije

176
1
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka gotovo će eliminisati dizelaše iz svoje game za britansko tržište. 

Najstariji automobilski časopis na svetu, britanski Autocar, piše da je Renault već odlučio da povuče dizel agregate iz portfolija na Ostrvu. Kako navode novinari pomenutog magazina, Renault će uskratiti modele Clio, Captur i Kadjar za „naftašku“ verziju.

Tako će Kadjar u Velikoj Britaniji ostati bez dizel motora od 115 ks, Clio će se odreći pogonske jedinice od 85 ks, dok će Captur biti primoran da napusti dve konfiguracije, onu od 95 i od 115 „konja“.

Pres predstavnici Renaulta za britansko tržište navode da će samo jedan model ostati dostupan sa dizel motorom. U pitanju je Megane, koji će ipak ostati veran ovim agregatima, naravno, sve dok bude bilo potražnje za istima. Francuski predstavnik u C segmentu zadržaće u ponudi 1,5-litarski dCi motor sa 115 ks.

Dakle, može se zaključiti da je Britanija samo početak u ovom Renaultovom velikom koraku. Jasno je da se čitava Renault grupa polako, ali sigurno odriče dizel motora, a sada nam je jasno i koji će modeli prvi ostati uskraćeni za ovu „prljavu“ tehnologiju.

Renault će stoga u budućnosti forsirati elektrifikovana vozila, a kako smo nedavno videli, sve je veća potražnja i za TNG-om, kao „zelenijom“ alternativom za dizel pogonske jedinice.

AutoRepublika 

(176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
D_C

Ne cudi. Renault dobar deo svoje game ionako ne prodaje u Velikoj Britaniji. Trenutno je Twingo, Talisman i Espace nemoguce kupiti na tom trzistu bez obzira na motor.