1. Home
  2. Vesti
  3. Renault čeka poziv iz kompanije Apple
Renault čeka poziv iz kompanije Apple
0

Renault čeka poziv iz kompanije Apple

310
0
Podelite sa prijateljima:

Luka de Meo je rekao da Renault nije primio nikakav poziv iz američkog tehnološkog diva Apple, iako je poznato da je ova firma trenutno u potrazi za proizvođačem automobila koji bi organizivao i fizički obavio proces sklapanja električnog vozila. Valjda se zato i oglasio izvršni direktor francuske grupacije, naglašavajući da je firma koju vodi otvorena za razgovor na ovu temu.

Ulazak kompanije Apple u segment ponude električnih automobila je već dobrano uzdrmao celu industriju, pa i tržište finansijskih usluga. Setićete se kako su plahovito odreagovale berze na ishitrene najave iz Hyundaija, pa onda i Kije, da su u pregovorima s Amerikancima oko proizvodnje njihovog modela. Na kraju, ako je to uopšte kraj, Korejci su bili prinuđeni da se oglase saopštenjem u kom navode da je došlo do obustave pregovora, pa iako oni tvrde da su odbili ponudu da postanu podizvođači američke firme, pre će biti da je druga strana odustala zbog preuranjene brbljivosti Azijata.

Nedavno je i japanski partner Renaulta, Nissan obelodanio da nije više uključen u razgovore s američkom kompanijom, a ni njegovom rukovodstvu baš i nije bilo milo da bude sveden na ulogu podizvođača u proizvodnji jednog vozila, pa makar ono bilo i Appleovo.  Blizak izvor agencije AFP je preneo reči neimenovanog menadžera Nissana, koji je to slikovitio i opisao.

„Kada proizvedete automobil pod markom Apple, dajetu mu dušu i odričete se profita u korist te marke. Da za račun američke kompanije damo ono najvrednije što imamo, zaista nema nekog smisla za nas. Taj proizvod bi morao da nosi oznaku Nissana.“

Dakle, nema sumnje u to da je menadžerima, najmanje Hyundaija, Kije i Nissana sada jasno kako se osećaju njihovi snabdevači kada profitne margine automobilskih marki nadjačavaju one koje generišu snabdevači, iako je glavnina sklopova osmišljena i proizvedena upravo od strane dobavljača čuvenih proizvođača, a ne njih samih.

Bilo kako bilo, kao što vidimo, ima i kompanija koje su otvorene za saradnju, a ona koja je prošle godine ostvarila ogroman gubitak, odnosno Renault deluje kao najpodesnija za realizaciju planova tehnološkog diva iz Amerike. Uostalom, i lavovi napadaju antilope za koje procene da su najnesposobnije da se brane.

Pored toga, Luka de Meo je podsetio da je Renault često povezivan i sa Googleom, pa će tako električni Megane posedovati informativno-zabavni sistem utemeljen na operativnom sistemu Android.

AutoRepublika

(310)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments