1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda primorana da pozove u servise 12.000 primeraka modela MX-30
Mazda primorana da pozove u servise 12.000 primeraka modela MX-30
0

Mazda primorana da pozove u servise 12.000 primeraka modela MX-30

195
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka moraće da izvrši ažuriranje softvera kako bi rešila dva problema koja su se javila kod električnog krosovera. 

Opoziv je pogodio (za sada) samo evropsko tržište, a u servise će morati ukupno 11.774 automobila (od čega 3.825 u Nemačkoj). No, Mazda ne može da izvrši „daljinsko“ ažuriranje softvera, te će svi vlasnici ipak morati da dođu da ovu nedaću rešavaju stručnjaci.

Postoje dva problema i oba će biti moguće rešiti softverskim promenama kod centralne kompjuterske jedinice. Prvi primećeni nedostatak jeste da nekad pri kretanju unazad kod automobila svetle kočione lampe, iako vozač ne dodiruje kočnicu. Drugi problem je u vezi sa sistemom za pomoć pri kretanju na uzbrdici.

Naime, ako vozilo brzo pređe sa klizave površine na onu gde ima odličnu trakciju, i odmah nakon tog prelaska dođe do kočenja, sistem ume da ovu situaciju „prepozna“ kao da je potrebna pomoć pri kretanju na uzbrdici. No, oba problema rešiće ažuriranje softvera, a Mazda najavljuje da će se vozila ukupno zadržati oko 20 minuta u servisu.

Mazda MX-30 već je bila na našem testu, a utiske Perice Rajkovića o ovom električnom krosoveru možete pročitati na sledećem linku.

AutoRepublika 

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments