1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen će igrati veliku ulogu u razvoju narednog Forda Mustanga
Volkswagen će igrati veliku ulogu u razvoju narednog Forda Mustanga
0

Volkswagen će igrati veliku ulogu u razvoju narednog Forda Mustanga

468
0
Podelite sa prijateljima:

Da vam odmah kažemo – ne, nije reč o sportskom modelu Mustanga s pogonom na zadnje točkove i moćnim V8 motorom. Zapravo, pričamo o Fordovoj novoj ponudi električnih krosovera koje američka proizvođač vozila naziva Mach E. Prvi od njih je dobio dosta pohvala, i stigao je u izložbeno-prodajne salone pre nekoliko meseci. Ford sada želi da proširi ponudu još jednim manjim krosoverom na struju, a Volkswagen će igrati veliku ulogu u njegovom razvoju.

Amerikanci su ranije ove sedmice objavili neke velike planove za evropsko tržište. Prema dostupnim informacijama Jenkiji će na Starom kontinentu nuditi samo električna vozila počev od 2030. godine. Naravno, to je kategorija gde Ford značajno zaostaje u razvoju, pa je postigao dogovor sa Volkswagenom oko deljenja platformi.

Prema slovu potpisanog ugovora, Nemci će isporučivati gotove platforme za električna putnička vozila, dok će Ford pomoći oko razvija komercijalnih kombija i pikap kamioneta, što je kategorija gde je svetski lider. Britanski magazin AutoExpress kaže da će Amerikanci godišnje kupovati oko 100 hiljada platformi MEB od Volkswagena počev od 2023. godine.

Dok su zvanične informacije o budućim modelima uglavnom nepoznate, AutoExpress kaže da će jedan od njih sigurno biti umanjena verzija sadašnjeg modela Mustang Mach E. Ali, dok će svakako ličiti na starijeg brata, novitet će se proizvoditi u Kelnu i pružaće kompletnu Volkswagenovu platformu i mehaniku.

U prevodu na neki jednostavniji jezik, takav model će možda ličiti na Mustanga, ali će u suštini biti Fordova verzija dosadašnjih Volkswagena ID.3 i ID.4. To nam govori da će pružati baterije zapremine 58 i 77 kWh za maksimalnih 143, odnosno 201 konjskih snaga.

Nepoznato je da li će takav model biti rezervisan samo za Evropu, a mediji nagađaju da postoje šanse da će značka Mach E biti korišćena za celu „porodicu“ električnih krosovera gde bi stilska ispiracija bila u vidu popularnog američkog sportiste. Živi bili pa videli…

AutoRepublika

(468)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments