1. Home
  2. Vesti
  3. Neverovatno – Kinezi potpuno iskopirali Toyotu Land Cruiser
Neverovatno – Kinezi potpuno iskopirali Toyotu Land Cruiser
0

Neverovatno – Kinezi potpuno iskopirali Toyotu Land Cruiser

664
0
Podelite sa prijateljima:

Ako ste verovali da su prošli dani kada su kineske automobilske kompanije bez imalo stida samo krale tuđa dizajnerska rešenja, očigledno je da ste se prevarili.

Novi biser kineskog „dizajna“, stiže iz kompanije Hengtian Automobiles. Ovaj put uzor nije bio neki evropski premijum model, već japanska legenda Toyota Land Cruiser, naravno u pitanju je aktuelna generacija. Hengtian L4600 postao je tako klon Land Cruisera.

Kineska vlada preduzela je u prethodnih nekoliko godina niz mera kako bi zaustavili ovakvo besramno kloniranje od strane tamošnjih automobilskih proizvođača, i istini za volju, vidi se napredak, no običaji se teško menjaju, pa otuda i Hengtian L4600 u potpunosti imitira japansku ikonu.

Gabariti vozila, površina staklenih površina, izgled svetlosnih grupacija, kao i položaj i oblik retorvizora praktično su skroz iskopirani. Jedino što može reći da je drugačije je rešetka, jer su Kinezi očigledno želeli da budu „autentični“.

Ista stvar je i sa kabinom. Male i neznatne izmene kod kineskog modela jasna su kopija izvornog japanskog dizajna kod enterijera Land Cruisera.

No, postoje naravno i razlike. Ispod haube je kod Hengtiana L4600 4,6-litarski V8 agregat koji isporučuje 286 ks. Kod Toyotinog aduta ovde se nalazi 5,7-litarski V8 motor koji razvija daleko više konja – 381 „grlo“. Naravno, različita je i cena, jer kineski model u osnovnoj opremi košta oko 35.000 evra, dok je Land Cruiser ipak daleko skuplji automobil.

AutoRepublika 

(664)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments