1. Home
  2. Vesti
  3. Finalisti izbora za „Evropski automobil godine“
Finalisti izbora za „Evropski automobil godine“
4

Finalisti izbora za „Evropski automobil godine“

538
4
Podelite sa prijateljima:

Žiri koji dodeljuje prestižnu nagradu odredio je sedam finalista koji su ušli u uži izbor. 

Ovaj žiri inače čini 60 automobilskih novinara iz 23 evropske zemlje i sada pribegavaju poslednjoj fazi glasanja koja bi trebalo da odredi i pobednika za 2021. godinu. Model koji bude osvojio laskavo priznanje biće proglašen 1. marta ove godine.

Dakle, u uži krug ušlo je sedam automobila i to su: Toyota Yaris, Citroen C4, Cupra Formentor, Fiat 500, Land Rover Defender, Škoda Octavia i Volkswagen ID.3. Jasno je da je konkurencija žestoka i da neki od ovih vozila nemaju apsolutno ništa zajedničko. No, neki već vide Volkswagenovo električno čedo kao ovogodišnjeg pobednika, ali smatramo da i Citroen C4 i Toyota Yaris imaju poprilično velike šanse da se okite titulom.

Ove godine situacija je specifična zbog opštih okolnosti u vezi sa pandemijom korona virusa. Tradicija je da se „Evropskim automobil godine“ proglašava uoči početka Salona automobila u Ženevi. I sada će se to odigrati 1. marta, ali putem video konferencije. Osim toga, i lista kandidata je bila kraća nego što je to bila praksa do sada – svega 29 automobila, naspram recimo 38 koliko je bilo prošle godine. Lista je bila kraća zbog silnih pomeranja i odlaganja debija odnosno početka prodaje određenih modela u Evropi, zbog epidemije Covid-19.

Podsetimo, prošlogodišnji pobednik je bio Peugeot 208, dok je 2019. godine priznanje otišlo Jaguarovom modelu I-Pace koji je nakon preglasavanja pobedio talentovani Alpine A110.

AutoRepublika 

(538)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

Malo sam gledao i čitao test ovog c4 u novinama, pa nije mi se svidio dizajn unutrašnjosti a i plastika je kasetofonska. Ne bu dobro .

moron

Ja bih svoj glas dao novom yarisu jer i kao baznjak u serijskoj opremi nudi neke savremene elemente aktivne bezbednosne opreme koji su kod ID.3 ili Oktavije samo opcija i u top paketima opreme.

S mile

C4, ako nista drugo, zbog odvaznog dizajna. 😁

Zoca

ID 3 po „direktivi“ koje zna se ,izdaju „komesari“.Ovaj put ne KP vec EU.