1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Land Cruiser 79 Namib s V8 turbodizelom za off-road sladokusce
Toyota Land Cruiser 79 Namib s V8 turbodizelom za off-road sladokusce
2

Toyota Land Cruiser 79 Namib s V8 turbodizelom za off-road sladokusce

923
2
Podelite sa prijateljima:

Land Cruiser 79 je stari dizajn, baziran na J70 seriji iz osamdesetih godina. Ovaj „double-cab“ kamionet nastavlja da dominira u delovima sveta kao što je Južna Afrika, a za 2020. modelnu godinu, Namib dolazi s ekranom info-zabavnog sistema osetljivim na dodir s Bluetoothom i satelitskom navigacijom, i to sve u standardu.

Na početku, verovatno vas interesuje cena ovog „retro-avanturiste“? Na etiketi stoji 893.600 randa, što je ekvivalentno 55.525 evra, što nije malo novca, posebno kada napravimo poređenje s modernim primercima kao što je Ford Ranger.

Međutim, postoji razlog za to. Naime, 79 Namib će nadživeti svaki kamionet srednje veličine koji se danas nalazi u prodaji, pre svega zahvaljujući proverenoj i nebrojeno puta testiranoj šasiji i neverovatnoj pouzdanosti J70 serije. Kada u jednačinu uključimo teleskopski stub volana, električne podizače, električne utičnice i sistem protiv krađe, 79 Namib vredi svaki „dinar“.

Toyota je dodatno motivisala kupce trogodišnjom garancijom (100.000 pređenih kilometara), vazdušnim jastucima za vozača i suvozača, ABS kočnicama i 4,5-litarskim V8 turbodizelom. Kodnog imena 1VD-FTV, ovo je prvi osmocilindarski „naftaš“ japanskog proizvođača. S 205 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 430 Nm između 1.200 i 3.200 o/min, stavlja osmeh na lice svakom ljubitelju terenske vožnje.

Namib modeli su opremljeni i nekim „heavy duty“ komponentama, proizvedenim od strane renomiranog lokalnog off-road eksperta, kao i Cooper Discoverer S/T Maxx gumama (265/75 R16). Alu točkovi su takođe standardni, uz LED ambijentalno osvetljenje, dvosmernim radio odeljkom, kukom za mikrofon i tako dalje. Tu je i dodatni kanal za hlađenje prednjeg pretinca, što će uprkos visokim pustinjskim temperaturama, željene predmete održati hladnim.

Sedišta su presvučena sivom tkaninom s izvezenim „Namib“ logoom, a paneli su zaštićeni slojem protiv grebanja. Na kraju, Namib paket je dostupan u peščanoj bež ili boji slonove kosti.

AutoRepublika

(923)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
hercegovac

Ako zelis pravi SUV kupi Land Cruiser ili G klasu…..volja ti da vozis u pustinji, na planini ili po gradu.

Rade

Sa ovim dimenzijama? Pravi terenac ima dimenzije poput Lade Nive. 😉