Tržišno učešće dizel vozila je pretprošle godine bilo na nivou od 8,5% dok je udeo u 2020. pao na 7,5%. Pad popularnosti dizela nije bio ravnomeran među svim automobilskim markama, pa su tako premijum brendovi isporučili čak i malo više dizela no lani. Nažalost, ili na sreću, to se ne može reći i za velikoserijske modele.

Tako je, prema podacima kojim raspolaže ruska agencija Autostat, BMW lider u prodaji dizel vozila jer je isporučio 30.400 „naftarica“, što je za 2% nadahnutiji rezultat od prošlogodišnjeg. Mercedes-Benz, barem onaj deo pogonjen dizelom, nije ni približno toliko popularan, pa je uz rast od 3%, isporučen na 14.500 adresa tokom 2020.

Na trećem mestu po prodaji dizela se našla „marka koja se u Evropi odrekla dizela“, a to je Toyota. Uz pad prodaje od 38%, Rusima je isporučeno 13.700 dizel Toyota. Stvari se nisu odvijale dobro za Volkswagen, a ni za Renault koji su na dnu liste prvih pet marki. Izgubili su na uticaju za 21% i za 25%, redom. Nemci Rusima prodadoše 8.600 dizela, dok je to Francuzima pošlo za rukom 6.400 puta prošle godine.

E sad, imamo zanimljiv segment priče i u vezi s preferncijama slovenske braće u odnosu na tip transmisije. Kada je  2016. godine obznanjeno da je broj novoregistrovanih vozila s automatskim menjačem nadmašio broj koji reflektuje vozila s ručnom jedinicom za izmenu stepena prenosa, to je bila velika stvar. Međutim, odnosi su sada još izraženiji i drastično više idu u prilog verzijama automobila s dve papučice.

Do kraja 2020. godine su Rusi pazarili 921 hiljadu primeraka putničkih vozila s automatskim transmisijama različitih tipova, što je 61,9% od ukupnog broja plasiranih četvorotočkaša. Očigledan je trend rasta broja prodatih automatika na tržištu u Rusiji.

Inače, koga zanima tema u vezi s tipovima menjača i prednostima i nedostacima jednog u odnosu na drugo rešenje, ili je možda ispravnije reći „grupu rešenja“, do saznanja može doći ako se zabavi s opcijom pretraga na našem portalu.

AutoRepublika