1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Električni Harley Davidson od 29.799 dolara (VIDEO)
Električni Harley Davidson od 29.799 dolara (VIDEO)

Električni Harley Davidson od 29.799 dolara (VIDEO)

298
0
Podelite sa prijateljima:

Harley Davidson je zvanično počeo da prima narudžbe za svoj prvi električni motocikl koji nosi LiveWire oznaku. Ponudu otvara početna cena od 29.799 dolara, čime je ovaj motocikl značajno skuplji od većine rivala, posebno ako se uporedi sa Zero S.

Konkurent koji je često oslovljavan kao „Tesla Model 3 u svetu motocikala“ nudi se po startnoj ceni od 10.995 dolara, a čak i SR verzija sa baterijama većeg kapaciteta je za „samo“ 5.500 dolara skuplja. Naravno, Zero je potpuno nepoznat brend i ne donosi premijum imidž sa 116-godišnjom istorijom kako to čini Harley Davidson. Ipak, ni razlika u ceni nije beznačajna.

Tokom nedavne prezentacije u Las Vegasu američki proizvođač je objavio još neke podatke, kao što su na primer: ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h za 3,5 sekunde i maksimalna brzina od 200 km/h. LiveWire je takođe u stanju da pređe 176 kilometara sa jednim punjenjem baterijske jedinice, u gradskoj vožnji, ali je nepoznata autonomija u vožnji na autoputu. Ovo su značajno bolji brojevi u poređenju sa ranim prototipom, koji je mogao da pređe samo 90 kilometara između punjenja.

Kako je agregat električni tako motocikl nema kvačilo ili menjač i, barem u teoriji, trebao bi biti jednostavniji za vožnju, čime je podesniji za nove vozače.

Ovaj motorcikl je prvi za kompaniju sa novim sistemom nazvanim H-D Connect, a preko njega vlasnik će dobijati informacije o punjenu baterija, servisima i ostalim tehničkim detaljima svog ljubimca.

Harley Davidson za kraj dodaje da samo zato što je LiveWire električni, ne znači da neće zvučati kao ostali modeli kompanije, ali samo zahvaljujući specijalnim zvučnicima.

Na taj način proizvođač se nada privući mlađe kupce posebno na domaćem tržištu gde je prodaja pala za 13% u 2018. godini. Prvi primerci će biti isporučeni kupcima u SAD na jesen dok bi ovaj motocikl trebao da stigne i u Evropu naredne godine.

AutoRepublika

(298)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments