1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 konačno debituje pred Evropljanima
Tesla Model 3 konačno debituje pred Evropljanima
0

Tesla Model 3 konačno debituje pred Evropljanima

141
0
Podelite sa prijateljima:

Tesla će konačno i zvanično predstaviti Model 3 Evropljanima, i to na tradicionalnoj manifestaciji Goodwood Festival of Speed. 

Američki proizvođač je čini se se na pragu rešavanja proizvodnog pakla u kojem se našao zbog Modela 3. Ovaj automobil zamišljen je kao električno vozilo pristupačno širokim narodnim masama, i u proseku je 50% jeftiniji od ostalih Teslinih modela.

Ilon Mask je nedavno potvrdio da je kompanija Tesla uspela da proizvede 5.000 primeraka Modela 3 za nedelju dana, što je bio zacrtani cilj kako bi proizvodnja mogla da se odvija dovoljno brzo usred velikog broja porudžbina.

Model 3 u osnovnom paketu ubrzava do 100 km/h za 5,7 sekundi, maksimalna brzina iznosi 210 km/h. Tesla procenjuje da je autonomija po jednom punjenju za ovaj automobil oko 354 kilometra. Opciono moguće je poboljšati performanse, i povećati autonomiju uz bateriju bećeg kapaciteta.

U SAD Tesla nudi za Model 3 četvorogodišnju garanciju (na 50.000 pređenih milja), i osmogodišnju garanciju na baterije ili 100.000 pređenih milja.

 

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments