1. Home
  2. Vesti
  3. Francuski lopovi mnogo vole Renault Clio 4
Francuski lopovi mnogo vole Renault Clio 4
4

Francuski lopovi mnogo vole Renault Clio 4

532
4
Podelite sa prijateljima:

Lopovi očito ne preferiraju samo premijum ili luksuzna vozila, praktično su svi na meti. 

Francuska policija saopštila je da je uhapsila četvoricu muškaraca, od kojih je jedan mlađi maloletnik star 15 godina zbog krađe velikog broja automobila. Tačnije, ova banda specijalizovala se za obijanje i krađu Renaultovog Clija 4 kojeg u Francuskoj ima u izobilju. Vozila su kasnije rastavljali i prodavali u delovima.

Kriminalna grupa delovala je u departmanu Val de Marn u Parizu. U poslednjih 18 meseci, oni su u tom delu francuske prestonice ukrali između 150 i 200 primeraka pomenutog gradskog hečbeka. Automobile su kod ilegalnih mehaničara rastavljali u delove i onda komponente prodavali putem interneta.

Policija je početkom aprila dobila niz prijava za krađe četvorotočkaša u pomenutom departmanu. U noći između 6. i 7. aprila prijavljen je čak 21 oduzet automobil! No uz pretragu interneta konačno se došlo do učinilaca. Oni su putem sajta za obavljanje kupovine preko interneta oglasili na prodaju neke od delova Clija 4, pre svega vetrobranska stakla i odbojnike.

Rano ujutru 12. aprila pariska policija dobija dojavu da nekoliko mladića utovara odbojnike u lako komercijalno vozilo. Brzom reakcijom snaga reda i mira, oni su uhvaćeni na delu dok su pokušavali da prevezu delove sa ukradenih automobila. Pored odbojnika u kombiju su pronađeni i vetrobrani – i to čak 22 stakla!

Francuska policija ističe da su lopovi otkrili tehniku skidanja vetrobrana bez krađe samog vozila, a slično je bilo i sa branicima, tako da je broj oštećenih lica daleko veći od onoga što se inicijano verovalo, jer su nekad skidali samo željeni deo, a automobil ostavljali na licu mesta.

AutoRepublika 

(532)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Ne znam da li ste primetili značajan porast broja vozila iz programa Jaguar Land Rover na našim ulicama. Dakle, kod nas lopovi obožavaju vozila te marke, s tim da su ovi naši kozojebi s belim kragnama, tj bratija

Zoca

Vidi se da se razumeju u automobile kao Marica u kriv…Kako koja afera ispliva sve vise me ovo podseca na Sodomu i Gomoru..

moron

Koliko se sećam tekstova sa statistikama kradja u Srbiji, i kod nas se Renault uvek dosta visoko kotirao po broju kradja.

A ovo za kradju šoferki u FR sa clia, ne znam koliko bi to bilo isplativo u Srbiji, kada za većinu vozila možeš novu sa montažom da kupiš i za manje do 200 evra (a da nije kineska).

don

Hajd´ sto ce ga ukrasti, ali ko to kupuje(mislim ono, reno, haloo?????? 🙂

Izmenjeno 2 godine pre od strane don