1. Home
  2. Vesti
  3. Ništa od saradnje s Appleom – akcije korejskog dvojca u poniranju
Ništa od saradnje s Appleom – akcije korejskog dvojca u poniranju
0

Ništa od saradnje s Appleom – akcije korejskog dvojca u poniranju

338
0
Podelite sa prijateljima:

U dalekoj Aziji smo blizu podneva, pa je tako Hyundai Motor Co rano jutros objavio u prijavi koju je dužan da dostavlja lokalnoj Komisiji za hartije od vrednosti da nije ni u kakvoj priči s američkom kompanijom Apple Inc u vezi razvoja autonomnih električnih vozila, što je uslovilo momentalan pad vrednosti akcija za koji se očekuje da će se nastaviti. Pre oko mesec dana su Korejci objavili da su u početnoj fazi pregovora o pomenutoj aktivnostt.

Akcije Hyundaija su za sada posrnule za 6,6% dok su akcije kompanije Kia Corp pale za 14%, iako je berzanski indeks (onaj koji odslikava ukupnu vrednost akcija berze) pao za samo 1%.

Oba proizvođača su u zasebnim prijavama regulatornim telima napisala da „nisu ni u kakvim pregovorima s društvom Apple u vezi razvoja autonomnih vozila.“

Na osnovu objave opozitnog sadržaja, s početka januara, samo u ovoj godini su akcije Hyundaija bile u plusu za 20%, dok je kod Kije rast bio impozantniji i iznosio je 40%.

Istog dana kada je objavljeno od strane Korejaca da su pregovori s Amerikancima aktivni i u početnoj fazi, stigla je i ispravka u kojoj je izbrisan svaki pomen Applea i gde je navedeno da korejska kompanija „dobija zahteve za saradnjom i zajedničkim razvojem autonomnih električnih vozila od brojnih aktera na tržištu.“

Apple nikada nije priznao da je u pregovorima s korejskim proizvođačem i nije bio dostupan da prokomentariše poslednje aktuelnosti.

Reuters je još u decembru izvestio da Apple napreduje u razvoju tehnologije autonomne vožnje i da je namerena da prvo vozilo sklopi već 2024. a koje bi eventualno uključivalo i sopstvene baterije.

AutoRepublika

(338)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments