1. Home
  2. Vesti
  3. Pričalo se da Rimac preuzima Bugatti a istina je da je Rimac na prodaju!
Pričalo se da Rimac preuzima Bugatti a istina je da je Rimac na prodaju!
7

Pričalo se da Rimac preuzima Bugatti a istina je da je Rimac na prodaju!

4.80K
7
Podelite sa prijateljima:

Rimac je dospeo u svetske medije prethodnih dana kao novi, potencijalni vlasnik Bugattija. Vest se proširila medijima velikom brzinom, a o ovome je i AutoRepublika detaljno izveštavala. Hrvatski proizvođač je ponovo u javnosti, a ovoga puta razlog leži u tome da se izuzetno retki model Concept One pojavio u oglasima. Naime, tako zanimljiv oglas je postavljen od strane izložbeno-prodajnog salona Manhattan Motor Cars.

Mate Rimac je dosta puta izjavljivao da cilj njegove kompanije nije serijska proizvodnja automobila već razvoj tehnologije, ali i pored toga je morao da debituje s nekim modelima kako bi demostrirao moć električnih vozila, pa i same kompanije.

Model Concept One mnogi smatraju prvim električnim hiperautomobilom, a nakon što je predstavljen 2013. godine, isporučeno je svega osam primeraka. Zahvaljujući motoru od 1.224 konjskih snaga, ovaj automobil može da se pohvali ubrzanjem iz mirovanja do 100 km/h za samo 2,5 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 340 km/h. Takođe, Concept One je u stanju da prevali 350 kilometara s jednim punjenjem baterija, mada vlasnik mora da vozi značajno sporije da bi eventualno dostigao takav rezultat.

Fabrička cena novog primerka je iznosila 980.000 američkih dolara.

Znajuće sve to, šanse da se neki Concept One pojavi u prodaji su bile veoma male, ali Manhattan Motor Cars iz najvećeg američkog grada Njujorka tvrdi da poseduje jedan primerak u plavoj boji sa zlatno obojenim enterijerom. To su jedine dostupne informacije osim one da je iz 2019. godine. Nažalost, ali nija nam poznato koliko je do sada kilometara prevalio ovaj lepotan i ko je bio prethodni vlasnik.

A cena? Pa izložbeno-prodajni salon kaže da ona iznosi 1,6 miliona dolara, a možemo zaključiti da će vlasnik, pored uživanja u rariretu, tokom skoro dvogodišnjeg vlasništva nad ovim automobilom, zaraditi i lepu svotu profita pride.

AutoRepublika

(4803)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Уф, брате.. наслов к’о „Напустио нас Павле Барта“..

D_C

Od osam primeraka, jedan se sigurno neće nikada pojaviti u prodaji jer ga je najpre slupao Richard Hammond da bi potom izgoreo u Švajcarskim brdima, tako da postoji samo sedam komada.

Zoca

Sredjen kod auto limara u Srbiji.😏

Bungi

Nema tog auta koga Ričard Hamond nije slupao.

BB

A predstavljaju se kao poznavaoci automobila…
Ajde sad zamisli koliko bi procenata posjetilaca AR na hiperautomobilu kod prvog sjedanja na krivudavom putu stislo gas do daske?

don

ima, yugo…da je njega slupao, ne bi ziv izasao.
Btw, ono smece od dilde koje je slupao, jos se i zapalilo….lijepo li je dildu vozit, majko…ooooooj. stara narodna.