1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley Bentayga Speed odnosno najbrži SUV na svetu
Bentley Bentayga Speed odnosno najbrži SUV na svetu
0

Bentley Bentayga Speed odnosno najbrži SUV na svetu

276
0
Podelite sa prijateljima:

Bentayga Speed praktično je „za dlaku“ brži od brata, Lamborghini Urusa. 

I sve to naravno, tehnički gledano do maksimalne brzine. Izraženo u miljama na čas, Bentayga speed dostiže 190,1, a Urus 190, te Bentley može da se okiti titulom najbržeg serijskog SUV-a na svetu.

Bentley Bentayga Speed koristi 6,0-litarski W12 agregat koji razvija 635 konjskih snaga, odnosno 26 više od standardnog modela.

Ovo je četvrta varijanta Bentayge, a peta ukupno. Postoji Bentayga V8, W12 kao i dizel verzija, dok je plug-in hibridni model iako najavljen za ovu godinu, izostao sa tržišta. Razlog je WLTP protokol koji je poremetio planove kompanije Bentley i bacio ih u veliki finansijski problem.

Kada je reč o Bentaygi Speed projektovana cena je oko 185.000 funti na matičnom, britanskom tržištu.

AutoRepublika 

(276)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments