1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model S će se nuditi i s konvencionalnim volanom
Tesla Model S će se nuditi i s konvencionalnim volanom
0

Tesla Model S će se nuditi i s konvencionalnim volanom

366
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon velike prašine koja se podigla činom premijere restilizovanog Modela S iz Tesle, što je efekat koji je izazvala fotografija enterijera na kojoj je uočljiv nekompletan obruč upravljača nalik onom što viđamo u kokpitu aviona, sada stižu očekivane informacije s tim u vezi. Naime, pored kontroverznog rešenja, ako kao takvo uopšte i dobije dozvolu regulatornih tela za serijsku proizvodnju, nudiće se i konvencionalni volan.

Korisnik foruma Reddit koji se predstavlja imenom r/teslamotors forum je priložio zvaničnu fotografiju s Teslinog kofiguratora za Model S, koja otkriva da će američka baterijska limuzina na tržište stizati i sa ovozemaljskim obručem upravljača. Pored toga, naglasio je da je ta opcija bila duboko sakrivena u menijima konfiguratora.

Mi smo do ove priče došli posredstvom australijskog specijalizovanog medija Caradvice, i odatle smo preuzeli fotografiju enterijera osveženog Modela S, ali sa „normalnim“ volanom.

Uobičajeni obruč upravljača na Modelu S nakon restilizacije, mada ovo treba shvatiti veoma uslovno jer klasično zatezanja bora kod Tesle ne postoji, već niz kontinuiranih sitnih unapređenja, nalik je ono što smo videli na manjem Modelu 3, ali i na Modelu Y, iako na velikoj limuzini nema nosača u tradicionalnom smislu reči. Aktiviranje migavaca, brisača i svetala je utemeljeno na ideji pritiska na taster neke od strana centralnog dela volana.

U stvari, ovalni volan sa svoja tri paoka i centralnim kućištem obruča upravljača u velikoj meri jeste kopija stila primenjenog u avionskoj industriji. Kako bilo, ostaje potpuno nejasno šta je američki proizvođač, izuzev eto možda publiciteta, što i nije mala stvar, želeo da postigne s onakvim upravljačem koji po svemu sudeći neće ni biti odobren za upotrebu na javnim putevima.

Nakon što je CarAdvice objavio vest i fotografiju koju vam prenosimo, nadležna služba u Tesli je uklonila mogućnost izbora Modela S sa klasičnim volanom. Kako bilo, australijski novinari su se obratili lokalnoj filijali proizvođača iz Kalifornije s upitom za pojašnjenje, ali odgovora još uvek nema. Kada bude bio dostupan, podelićemo ga s vama.

AutoRepublika

(366)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments