1. Home
  2. Vesti
  3. MAN TGX Game of Thrones izgleda živo!
MAN TGX Game of Thrones izgleda živo!

MAN TGX Game of Thrones izgleda živo!

327
0
Podelite sa prijateljima:

Ljubitelji televizijskog serijala Igra prestola, odnosno Game of Trones u originalu, su u ozbiljnom riziku da uzrokuju saobraćajnu nezgodu. Pa i ne samo oni, jer zaista je teško ne okrenuti glavu za ovim kamionom. MAN TGX Game of Thrones donosi dah prošlog vremena i doživljaj oživljavanja likova iz serijala.

Nedavno je isporučen jedan specijalni primerak kamiona MAN TGX Game of Thrones, a on je dospeo u ruke transportne kompanije iz francuskog grada Lilebona, otkrivajući na taj način da je čelnik firme Transports Palfray i sam ljubitelj čuvene serije. „Želeo sam da se zabavim. Učinilo mi se dobrom idejom da mi kamion bude oslikan likovima i pejsažima iz serije koju volim“, rekao je Alan Palfraj, koji nije klinac. Naprotiv, ima 43 godine.

Kamion je poprimio aktuelno obličje u Lavru, u centru MAN-a. Princesa Dženeris Targarijen je zauzela svoju poziciju na strani vozača dok je na desnoj strani lik Džona Snoua.

„Imamo četiri vozila u floti. U pitanju su tri kamiona marke MAN, namenjeni kontejnerskom transportu, kao i jedan primerak iz serije MAN TGE koji nam služi ekspresnom transportu. Ali, konkretan primerak s nazivom MAN TGX Game of Thrones, 510 konjskih snaga i vrhunskom opremom, će biti naš ambasador u svim mogućim prilikama i uvek kada nam bude trebao paradni konj. Predstavljaće naše firmu i na kamionskoj trci 24 časa Le Mana,” priča Palfraj.

MAN TGX pogoni motor komercijalnog indeksa D2676 a on sarađuje s menjačkom kutijom s retarderom koju konstruktor zove MAN TipMAtic.

Sam kamion izgleda zastrašujuće. Poseduje bul bar izrađen od tvrdog materijala, aluminijumske naplatke i kao i nez LED svetala pričvršćenih s prednje strane krova vozila. Radna platforma je produžena sve do sedla, dok je rešetka hladnjaka upotpunjena horizontalnim nizom LED svetala. Slično je i sa zadnje strane. MAN TGX poseduje rezervoare za dizel gorivo zapremine 370 i 490 litera.

Enterijer MAN-a iz ove serije je potpuno. Kabina nosi oznaku GX i kao takva je najveća u gami porodice modela MAN TGX. Poseduje tri odeljka za smeštaj stvari. Vozač na raspolaganju ima mikrotalasnu pećnicu, aparat za pripremu kafe, krevet s dušekom debljine jedanaest centimetara. Čoveku za volanom će svakako prijati i saznanje da će na pauzi moći da pogleda nešto i od televizijskog, ili drugog programa, s obzirom da je instaliran aparat koji po dijagonali nudi 22 centimetra.

Proizvođač se pravi važan ponudom dodatnog komfora zahvaljujući konzoli koju je nazvao EasyControl, a tu je i ventilirano sedište i elektropokretani sunčani krovni otvor. Model kamiona koristi vazdušno oslanjanje.

Pisali smo i kada je skoro pa pre tačno godinu dana bila premijera ovog modela obiman članak, a onda smo nedavno izvestili i da je MAN TGX proglašen kamionom godine 2021.

AutoRepublika

(327)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments