1. Home
  2. Vesti
  3. Najpopularniji automobili u Velikoj Britaniji u 2019.
Najpopularniji automobili u Velikoj Britaniji u 2019.
1

Najpopularniji automobili u Velikoj Britaniji u 2019.

430
1
Podelite sa prijateljima:

Tokom novembra 2019., VW Golf je bio neprikosnoveni lider kada je reč o prodaji novih automobila u Evropi. Isto se odnosi i na Veliku Britaniju, gde je Golf proglašen za najpopularniji automobil godine, bazirano na broju pogledanih reklama.

Ovim brojkama barata Auto Trader, a Golf na listi vodi s 1.307.303 pregleda od ukupno 38 miliona. Drugo ime na planu popularnosti u Ujedinjenom Kraljevstvu je, što nimalo ne čudi, Ford Focus, s 842.212 pregleda, dok je Fiesta treća sa 721.306. Četvrto i peto mesto je zauzeo Land Rover s Range Roverom i Range Rover Sportom.

Pet preostalih mesta idu BMW-u serije 3, Mercedes-Benz A klase, Land ROver Range Rover Evoqueu, Volkswagen Polu i Mercedes-Benzu C klase. Ukoliko pogledamo listu najpopularnijih marki, vodi Audi s ukupno 4.814.795 pregleda od januara 2019.

„Dobro Audijevo kotiranje pokazuje snagu brenda kros segmente i cenovne razrede“, rekao je Rori Rid, poznat po tome što je bio voditelj u Top Gearu do kraja 26. sezone. „Volkswagen Golf se takođe pokazao odlično, što sugeriše da je njegov ’evergreen“ status prisutan kod kupaca novih automobila.“ Inače, Rid u vlasništvu ima BMW X5 i Ford Mustang GT.

Kada je reč o elektromobilima, Audi e-tron quattro se našao ispred Tesle i ostalih konkurenata. Ovaj rezultat se dovodi u pitanje s obzirom na to koliko je primeraka prodavano na mesečnom planu.

Na vrh prioriteta britanski kupci stavljaju stvari poput klima uređaja, elektropodizača i velik prtljažnik. Najnepopularnije karakteristike su, pazite sad, panoramski krov, grejanje obruča volana, Apple CarPlay i Android Auto (kojima proizvođači vole da se hvale). Po Auto Traderu, omiljena boja automobila, bar kada je o Britancima reč je crna.

AutoRepublika

(430)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Popularnost zavisi od broja pregleda reklama? Zar taj broj ne zavisi najviše od obima zakupa media prostora od strane pojedinih oglašivača? Od obima finansijskih ulaganja u marketing?