1. Home
  2. Vesti
  3. Honda NSX i dalje teško pronalazi kupce
Honda NSX i dalje teško pronalazi kupce
2

Honda NSX i dalje teško pronalazi kupce

581
2
Podelite sa prijateljima:

SAD su bile primarna meta japanske marke sa aktuelnom generacijom čuvenog superautomobila, ali je Honda daleko od pogotka u centar.

Honda prodaje NSX pod svojom značkom u velikom broju zemalja, ali ne i u SAD gde se plasira pod brendom Acura koji se klasifikuje kao premijum marka. Prema dostupnim podacima, Acura je u protekloj godini prodala svega 128 primeraka NSX-a u SAD, što je daleko lošije od konkurenata.

Bolje od Acure NSX bio je i BMW i8 sa 192 isporučene jedinice, a prodaja je prestala u junu 2020. godine. Šta reći za konkurente koji se oslanjaju samo na SUS motore, kao što je to recimo Audi R8. Nemački superautomobil je pronašao put do 583 vlasnika.

Mercedes-AMG GT je ubeležio gotovo 2.400 registracija, dok čuveni Porsche 911 beleži fantastičnu rezultate sa više od 2.400 dostavljenih vozila samo u četvrtom kvartalu prethodne godine.

Ovako loši podaci za Acuru odnosno Hondu sigurno su već zabrinuli rukovodstvo ove marke. Jasno je da ako bude nove iteracije ovog modela, biće neophodno primeniti značajno drugačiju strategiju u vezi sa plasmanom vozila.

AutoRepublika

(581)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Koliko vidim da će problem menadžerskih otpremnina rješavati harakirijem…

igi

Jedan od najlepših u klasi.