1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Jeep Wrangler sada može izgledati isto kao pre 40 godina
Novi Jeep Wrangler sada može izgledati isto kao pre 40 godina
1

Novi Jeep Wrangler sada može izgledati isto kao pre 40 godina

926
1
Podelite sa prijateljima:

Neko će verovatno pročitati naslov i zaključiti „pa već i izgleda kao pre četrdeset godina, ništa se nije promenilo“ i donekle će biti u pravu. Kroz celu svoju istoriju, Wrangler je insistirao na stilu koji je popularizovao njegov prethodnih CJ, koji je opet bio ništa više nego civilna verzija vojnog modela iz Drugog svetkost rata.

CJ je bio izuzetno hvaljen od strane kupaca i medija, ali se prodavao loše, pošto zapravo i nije bio civilizovan u onoj meri u kojoj bi Jeep voleo od kupaca da pomisle da jeste. Primera radi, bio je bučan, neudoban i bez mnogo prostora na zadnjim sedištima.

Wrangler je zamenio CJ 1986. godine i rešio većinu mana, ali je imao jednu dizajnersku karakteristiku koja je kritikovana od prvog dana. Da, pogađate sigurno – kockaste farove. Iz nekog razloga, ljubitelji Jeepa nisu mogli da pređu preko ovog stilskog detalja do te mere da je naslednik dobio ovalne i zadržao ih do današnjeg dana.

Ali, nostalgija je veoma čudna stvar i odjednom mnogi žele ponovo da vide kocku u akciji. Jeep nije spreman da rizikuje s uspešnim modelom koji se prodaje u velikim brojevima, posebno u vreme kada novi Ford Bronco preti, pa je pronašao alternativu.

Ona leži u vidu firme Quadratec koja će proizvoditi određene delove zahvaljujući kojima će novi Wrangler izgledati kao i onaj od pre skoro četiri decenije. Nepoznato nam je koji detalji će biti uključeni u paket, pošto je Quadratec na svom nalogu društvene mreže Twitter objavio samo jednu fotografiju, ali je sasvim sigurno da će kupac dobiti kockaste farove i novu masku hladnjaka. Ugradnja će se raditi preko postojećih Jeepovih izložbeno-prodajnih salona i zadržavaće se fabrička garancija.

Quadratec kaže da će narednih meseci objaviti više detalja, a tada će biti poznate i cene ovog paketa. Na kraju dana možemo zaključiti da, čak i ako je nešto ružno i dobija kritike, sve što je potrebno da uradite jeste da sačekate par decenija, jer nikada ne znate kada opet može da bude u modi.

AutoRepublika

(926)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Cuore sportivo

Ruzno, bez veze