1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija Opel Insignije stiže 2023. godine
Nova generacija Opel Insignije stiže 2023. godine
0

Nova generacija Opel Insignije stiže 2023. godine

1.73K
0
Podelite sa prijateljima:

Insignia neće još uvek u penziju, niti će preći među krosovere kao što je najavljivano prethodne godine. 

Sa premijerom nove iteracija Astre, Insignia će ostati jedini model Opela sa GM genima. I tako će biti sve do 2023. godine za kada je planirano da stigne novo izdanje ovog automobila. Ne treba smetnuti sa uma da je Insignia prošle godine dobila obilno ažuriranje, što će biti dovoljno da preživi do dolaska naredne generacije.

Kako pišu nemački stručni mediji, nova Insignia ostaće veran sedan izvedbi sa vrlo elegantnim dizajnom. Naravno, Vizor, jedinstveni anfas koji će postati zaštitni znak Opela naći će svoju primenu i kod ovog modela. Očekuju se ogromne promene u kabini vozila, sa akcentom na digitalizaciju odnosno upotrebu velikog broja displeja u enterijeru.

Insignia će od iduće generacije biti postavljena na EMP2 platformu PSA grupacije, kao i bratski modeli Peugeot 508 i nadolazeći Citroen C5. Ova arhitektura dozvoljava elektrifikaciju kroz plug-in hibridni pogonski sklop, te se očekuje da će i Insignia pribeći ovom tipu baterijskog automobila.

Biće interesantno videti šta će se desiti sa ostatkom palete motora, odnosno za šta će se opredeliti Opel. Nemački automobilski novinari uvereni su da će proizvođač iz Riselshajma ponuditi kako benzinske tako i dizel agregate, koji očito imaju šta da kažu u D segmentu.

Veruje se da će Opel predstaviti novu Insigniju početkom 2023. godine, a da će prvi primerci stići do vlasnika na jesen te godine.

AutoRepublika 

(1730)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments