1. Home
  2. Sajmovi
  3. Prve fotografije: Audi A6 e-tron
Prve fotografije: Audi A6 e-tron
0

Prve fotografije: Audi A6 e-tron

1.39K
0
Podelite sa prijateljima:

Da krenemo ovaj izveštaj s jednom prikladnom šaljivom konstatacijom. Dakle, izgleda da je Audi loš u oblasti čuvanja tajni. Samo par časova nakon što je u javnost odeljenje za marketing bavarske marke pustilo tizer novog e-trona, čija je premijera zakazana za ponedeljak 19. april i prvi dan Salona automobila u Šangaju, na društvenoj mreži Instagram su se pojavile prvi fotografije noviteta za koji se tvrdi da je ništa drugo do električni A6. Pun naziv anticipiranog modela bi bio Audi A6 e-tron.

Još se nije prašina slegla ni od prekjučerašnjeg debija baterijskog sedana EQS iz Štutgarta, viđenog kao električna alternativa S Klasi, a evo i Audija s litijum-jonskim pandanom limuzine A6, što će reći da je ovde prikazani e-tron dugačak oko pet metara. Na taj način, Bavarci barem dimenzijama ističu kandidaturu za „mršenje konaca“ Teslinom Modelu S, što nikako neće biti lak zadatak.

Serijska verzija Audija A6 e-trona ne bi trebalo da se u iole značajnijoj meri razlikuje od koneceptnog vozila koje vidite na fotografijama. Uostalom, takav je bio slučaj i sa modelom Audi GT e-tron. Prema medijskim izveštajima, proizilazi da će električni sedan Audi A6 e-tron u gami nemačke marke u potpunosti smeniti modele, odnosno kupee A5 i A7.

Sigurno je da su te vesti motivisane siluetom konceptnog noviteta koji svojom pojavom opravdava eventualnu dodelu indeksa Sportback, u skladu s nomenklaturom i tradicijom četiri prstena. Sportback podrazumeva kratak zadnji kraj, dodatno naglašen spojlerom.

Na prednjem kraju prototipa s oznakom Audi A6 e-tron nalazi se istaknuta jednodelna „maska hladnjaka“ (koji baterijska vozila uopšte nemaju), sa istaknutim logotipom marke i belim pozadinskim osvetljenjem. Farovi su, u skladu sa najnovijim trendovima automobilske industrije izuzetno istanjeni, a vidljiva su i dva povelika usisnika za vazduh. Tehnologija rasvete podrazumeva LED diode.

Iznad bočnih pragova je implementirana crna konturna aplikacija koja se vizuelno preko točka preliva i do zadnjeg odbojnika, gde su instalirani reflektori, nešto nalik mačijim očima, ako dobro vidimo.

Na zadnjem kraju je, tačno između pomenutih mačijih očiju postavljen i difuzor sa vazdušnim kanalima. Najzanosniji momenat na zadnjici se odigrava pri pogledu na signalne grupe koje nekoga podsećaju na munju. Po sredini se vidi sjajni amblem Audija koji je takođe crveno nijansiran,

Na kraju da kažemo da je pored procurelih fotografija, dodatnih pojedinosti o konceptnom modelu Audi A6 e-tron veoma malo. Audi će se najverovatnije osloniti na arhitekturu grupacije koju koristi i Volkswagen, Škoda i ostale marke mamutskog koncerna (izuzev Porschea), odnosno na platformu MEB, o čemu smo pisali i pre par dana prilikom prezentacije baterijskog krosovera Audija Q4 e-trona iz Ingolštata. U stvari, ovaj električni SUV je iz Cvikaua, s obzirom na to da će proizvodnja biti organizovana u tamošnjim preuređenim pogonima premijum brenda.

Ipak, postoji mala mogućnost, o čemu izveštavaju još neki mediji, da će novi Audi čije fotografije upravo gledamo i komentarišemo koristiti platformu PPE, koja je uzgred budi rečena razvijena u saradnji s pomenutim Porscheom.

AutoRepublika

(1394)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments