1. Home
  2. Vesti
  3. Buick je osvežio model Envision
Buick je osvežio model Envision
1

Buick je osvežio model Envision

194
1
Podelite sa prijateljima:

Buick danas nije veliko i poznato ime na američkom tržištu kao što je to bio slučaj u zlatnom periodu ovog brenda, tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, ali je i dalje izuzetno bitna marka za General Motors. To se posebno odnosi na Kinu i tamošnje tržište gde je Buick, iz nama nekog nepoznatog razloga izuzetno popularan i godišnje privlači preko 1,2 miliona vozila.

Kada je Buick debitovao s modelom Envision pre sedam godina, odluka je pala da se proizvodi u Kini, a zatim uvozi „preko bare“. Amerikanci nisu baš najbolje primili takvu vest, ali i pored toga, Envision se prodavao relativno dobro i čak tokom krizne 2020. godine zabeležio rast prodaje. Ispred nas je sada druga generacija koju je kompanija najavila još u maju protekle godine.


Dok je Envision u prošlosti zaista i izgledao kao da je dizajniran u Kini, novitet deluje mnogo privlačnije i mnogi već sada prave poređenje sa Hondinom premijum markom Acurom. Dimenzije su izdašnije u svakom smeru, pa je definitivno prerastao onu „srednju“ klasu u kojoj se takmičio u prošlosti.

Krosover je takođe zadržao neke prepoznatljive detalje, kao što je maska hladnjaka, ali nema sumnje da neće biti pomešan sa ostalim modelima Buicka koje znamo i poznajemo. Njih uglavnom voze stariji ljudi.


Buick naglašava da je posvetio mnogo pažnje enterijeru i da je on izveden kako bi preneo jednako sportski stil kao što proizvođač veruje da je vidljiv na ostatku vozila.

Završna izrada je vrhunska i vlasnik može da dobije sve ono šta poželi po pitanju moderne elektronike. Standardan monitor je 8,0-inčni, uz opcioni dijagonale 10,2 inča, a svi modeli stižu sa opcijom povezivanja s mobilnim telefonom preko Apple CarPlay i Android Auto funkcija konektivnosti, bežičnim punjenjem i grejačima u obruču upravljača i sedištima.


Sa mehaničke strane nema nekih većih izmena, i Envision će ponovo podeliti globalnu D2XX platformu zajedno sa modelima Chevrolet Equinox i GMC Terrain. Samo jedan motor će biti opcija i to 2,0-litarski turbobenzinac sa 228 konjskih snaga, koji će imati zadatak da zameni dva agregata iz prošlosti, i sada zauzima neku „zlatnu sredinu“.

U prošlosti se Envision mogao naručiti sa 2,5-litarskim „atmosfercem“ sa 193 „konja“ kao i moćnijim 2,0-litarskim turbobenzincem sa 252 „grla“. Jedini menjač u izboru je devetostepeni automatski koji prenosi snagu na prednje ili pak na sva četiri točka.


Osveženi Envision se već sada može naručiti po početnoj ceni od 32.995 američkih dolara, a kao i u prošlosti u opciji je i ultraluksuzni paket opreme nazvan Avenir. To je 8 hiljada američkih dolara skupa opcija i vlasnik njenim izborom dobija svu oprema koja se samo poželeti može u nekom luksuznom vozilu.

AutoRepublika

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Dobar Opel