1. Home
  2. Vesti
  3. VW donira 2,5 miliona dolara za saniranje šteta od australijskih požara
VW donira 2,5 miliona dolara za saniranje šteta od australijskih požara
0

VW donira 2,5 miliona dolara za saniranje šteta od australijskih požara

175
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa je najavila da će pojačati svoje napore usmerene ka minimiziranju posledica nastalih ekspanzijom vatrene stihije na australijskom kontinentu, tako što će odvojiti dodatna dva i po miliona dolara. Petina iznosa će biti usmerena na jačanje kapaciteta vatrogasnih službi, dok će glavnina para biti uložena u obnovu fonda divljači i biljnog carstva.

Donacija koju su opredelili Nemci predstavlja najveći materijalni doprinos, u smislu sanacije posledica požara, koji je uplatila bilo koja organizacija iz sveta automobilske industrije. Kao što je tokom prethodne nedelje već izveštavao ugledni australijski specijalizovani medij CarAdvice, lokalne kompanije iz automobilskog sektora su donirale nešto više od 1,62 miliona dolara.

„Volkswagen je deo kolorita Australije počev od pedesetih godina prošlog veka. Stoga osećamo da je naša dužnost da istupimo i pomognemo da se prebrodi ova kriza i ubrza proces dugoročnog oporavka,“ izjavio je šef kompanije Volkswagen Group Australia (VGA) Majkl Baršč, koji je i sam Australijanac.

Kao što smo već i naveli, VGA je već pokrenuo akciju pomoći a prvi korak je bio oličen kroz iniciranje GoFundMe internet stranice za zaposlene, koja je poslužila kao platforma za prikupljanje donacija fizičkih lica. Sama kompanija je preuzela obavezu da svaki donirani dolar oplemeni dvostrukom sumom, sve dok taj iznos ne prevaziđe eventualnu cifru od 20 hiljada dolara. Predstavnici dilerske mreže su se takođe uključili u ovu akciju.

Posebno interesantan primer je ponudio šef kompanije, pomenuti Baršč, inače doajen automobilske industrije Australije, posebno prepoznatljiv po svojim brkovima. Naime, on je ponudio da obrije brkove kada lične donacije prevaziđu iznos od 11 hiljada dolara, što se i dogodilo, pa je bivši rukovodilac Porschea i Infinitija, u berbernici Chullora ostao bez svog zaštitnog znaka.

Cela akcija australijske divizije Volkswagena, zapravo je reakcija na ono što je uradio iseljenik iz Zemlje kengura, Endrju Savaš, inače šef britanske ispostave nemačkog konglomerata. Dakle, Savaš je pokrenuo akciju prikupljanja donacija za postradalu prirodu svoje domovine i uspeo je da tokom akcije dostigne cifru od 30 hiljada australijskih dolara.

U znak ushićenja povodom uspešne akcije, Savaš je na svakom zglobu istetovirao po jednog kengura. U stvari, da se našalimo malo ohrabreni humanim gestovima čelnika automobilske industrije, on je samo stavio zglobove na uvid, ostalo su uradili profesionalci.

AutoRepublika

 

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments