1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen čeka kaznu u EU
Volkswagen čeka kaznu u EU
2

Volkswagen čeka kaznu u EU

603
2
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa nije ispoštovala zadatu normu kada je reč o flotnoj emisiji štetnih gasova i sada ih očekuju finansijski penali u EU. 

VW je imao prosečnu flotnu emisiju štetnih gasova u 2020. godini od 99,8 g/km COčime je prekoračio gornju granicu u EU. Rukovodstvo nemačkog giganta već je najavilo da neće moći da ispune predviđene norme, zbog velikih problema koje im je zadala pandemija korona virusa i kašnjenja plasiranja određenih hibridnih i električnih vozila.

Nemački automobilski div očekuje da kazna iznosi nešto više od 100 miliona evra. Ona bi bila i veća da Volkswagen nije rešio da se „prišlepa“ drugim brendovima koji imaju vrlo nisku emisiju štetnih gasova i na taj način ublaži finansijke penale EU. Naravno, i to udruživanje ih je dodatno koštalo.

Ipak, nije sve tako crno za Volkswagen grupaciju jer se mogu pohvaliti vrlo dobrom prodajom baterijskih automobila u Evropi u prethodnoj godini, te je na našem kontinentu isporučeno više od 314.500 vozila. Šef VW grupe, Herbert Dis, rekao je da očekuje da će ove godine uspeti da ispune flotne norme kada je reč o emisiji štetnih gasova.

„Stiže mnogo električnih vozila, to će nam pomoći da drastično smanjimo flotnu emisiju u tekućoj godini. Nastavljamo sa svojom transformacijom ka električnoj mobilnosti“, zaključio je Herbert Dis.

AutoRepublika 

(603)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Lijep naslov,samo “ kadija te tuži…“ Nego, da ja vidim kakve ste mi poklone donijeli……🎂🥂🍾

Don

Ijao cicija…ni poklona ne dobih,, pih.odoh da slušam tango Šojić.🤐

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don