1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen C4L dobio novi enterijer
Citroen C4L dobio novi enterijer
0

Citroen C4L dobio novi enterijer

340
0
Podelite sa prijateljima:

Francuski sedan namenjen kupcima u Kini, sa oznakom C4L je prošao kroz proces restilizacije tokom koje proizvođač nije radio na detaljima spoljašnosti vozila, ali je kompletno preuredio putničku kabinu. Nasuprot prvom utisku koji logično nameće verovanje da se radi o verziji sa produženim međuosovinskim rastojanjem, to ovde nije slučaj, iako je model namenjen isključivo kineskim kupcima.

 

Upravo sprovedeno osveženje je već drugo po redu za ovu limuzinu, s obzirom na to da je pre tri godine, C4L već bio predmet revidiranja od strane proizvođača.

Kao što smo već nagovestili u uvodu, od prethodne unutrašnjosti sedana nije ostao “kamen na kamenu”. Izmenjen je centralni panel, drugačiji je obruč upravljača, centralni tunel, paneli na vratima su drugačiji, pa i sama sedišta.

Međutim, to nikako ne znači da je sada Citroen C4L bogatiji sa aspekta standardne opreme. I dalje je prisutna analogna instrumentacija, uređaj za klimatizaciju šalje poruke vozaču o postavkama putem jednobojnog ekrana, a taster za menjač je izgubio svoj raniji oblik, ali je opet jednostavan.

Iz nama nepoznatog razloga, središnji naslon za glavu putnika na zadnjoj klupi nedostaje. Ipak, nešto jeste i suštiniski unapređeno. Tu pre svega mislimo na napredniji multimedijalni sistem koji sada nudi mogućnost povezivanja sa pametnim telefonom, a tu je i elektromehanička ručna kočnica.

Sa aspekta tehnologije, sve je ostalo nepromenjeno. Kineski Citroen C4L se nudi sa dva turbo benzinska motora. Dakle, u ponudi su trocilindarski motor označen sa 1.2 THP (136 konjskih snaga) za koji kupac može da izabere hoće li ga pazariti sa ručnim ili šestostepenim automatskim menjačem, a tu je i četvorocilindarska 1.6 THP jedinica koja isporučuje 167 „konja“. Snažniji motor je uparen isključivo sa automatskim menjačem.

Do sada je Citroen C4L koštao oko 20 hiljada američkih dolara na jedinom tržištu na kom se nudi. Suprotno svim tržišnim trendovima, osvežena verzija će biti pristupačnija, a razlog treba svakako tražiti u činjenici da je Citroenu očajnički potrebno da unapredi prodajne statistike.

Loša prodaja Citroena je uslovljena vremešnom gamom modela u ponudi, marketinškim aktivnostima veoma limitiranog intenziteta i smanjenju broja izložbeno-prodajnih salona. Sada Francuzi nameravaju da vrate stvari na neki novi i bolji i nivo, a promocija novog, odnosno restilizovanog sedana C4L je samo jedan od prvih koraka u tom smeru.

AutoRepublika

(340)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments