1. Home
  2. Life
  3. CES (2021.): BMW prikazao fotografiju savremenika sistema iDrive
CES (2021.): BMW prikazao fotografiju savremenika sistema iDrive

CES (2021.): BMW prikazao fotografiju savremenika sistema iDrive

210
2
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo nemačke luksuzne marke BMW je odlučilo da iskoristi priliku vezanu za viruelno održavanje Sajma potrošačke elektronike za 2021. godinu, kako bi predstavilo prvu fotografiju s naznakama u pogledu toga šta možemo očekivati u putničkoj kabini budućih modela kompanije. Prozor u budućnost nam u ovom trenutku pruža električni SUV s oznakom iX.

Odrednica „iDrive“ je itekako poznata vlasnicima četvorotočkaša marke BMW poslednjih dvadeset godina. Interaktivno okruženje znano po ovom imenu, pruža sve moguće funkcije vezane za komfor i multimedijalne sadržaje. U bliskoj budućnosti, iDrive će biti podvrgnut pravoj revoluciji.

Jedan od zanimljivijih eksponata na manifestaciji CES koja se, inače održava u Las Vegasu, BMW je prezentovao prvu fotografiju ambijenta s kojim se suočava osoba koja se nađe na mestu vozača u budućim automobilima ove marke. U tom smislu će prvenac i biti pomenuti baterijski krosover BMW iX.

Ne bi nas ni najmanje začudilo ako bi vaš prvi komentar na naslovnu ilustraciju bio u duhu deja vu momenta, jer se mora priznati da je centralni panel poprilično sličan onome što videsmo kod Forda i Mercedesa. Jasan je trend instalacije ogromnih panoramskih ekrana koji glume instrumenaciju i omogućavaju praćenje postavki s multimedijalnog uređaja. Dakle, Bavarci se priključuju ideji jedinstvenog ekrana minimalističkog stila sa bezbroj ponuđenih vizuelnih alternativa.

Priložena slika omogućava donošenje zaključka koji ide u prilog tome da će sve komande biti dostupne isključivo na dodir i kroz menije dostupne kroz operativni sistem i na ekranu, a što se odnosi i na režime funkcionisanja uređaja za klimatizaciju. Sveukupno, ništa novo, i barem na prvu loptu – sve je već viđeno.

Koncept BMW iX je i osmišljen s ogromnim pejzažnim ekranom, a finalni komentar ćemo izneti kada i definitivna ilustracija istog postane zvanično dostupna.

AutoRepublika

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Samsung na CES2021

comment image

da11

Ma ja stavljajte ova sranja od ekrana.
Koja je svrha ovog ekrana, sta on moze sto ne moze onaj od 10 incha.
Trebali bi uzeti onaj providni lg tv i staviti ga umjesto vjetrobrana.