1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Belorusija: Svi mobilni radari stavljeni van funkcije
Belorusija: Svi mobilni radari stavljeni van funkcije
0

Belorusija: Svi mobilni radari stavljeni van funkcije

334
0
Podelite sa prijateljima:

Juče je lokalnu javnost iznenadila objava koja je stigla iz zatvorenog akcionarskog društva Bezbedni putevi Belorusije, a koju je prenela agencija BelTA, i u kojoj se navodi da su, počev od 19. decembra, svi pokretni radari za merenje brzine kretanja vozila na javnim drumovima, stavljeni van funkcije. U prevodu, to znači da je više od pedeset kamera, montiranih širom zemlje, u ovom trenutku disfunkcionalno, navodi se u agencijskom izveštaju. 

“Ovo je odluka uprave saobraćajne policije zemlje. Svi mobilni sistemi za nadzor brzine kretanja vozila su od 19. decembra suspendovani,” navodi su pomenute kompanije. U Belorusiji funkcioniše ukupno 540 fotografskih senzora koji nadziru brzinu kretanja učesnika u saobraćaju. Od te cifre, njih 57 je pokretno.

Načelnik uprave saobraćajne policije Dmitrij Korzijuk je izjavio da će „u bliskoj budućnosti, saobraćajna policija i službe za održavanje puteva sprovesti reviziju logičnosti postavljene saobraćajne signalizacije, uzimajući u obzir sve nedavno pribavljene podatke o saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile, a koje su uslovljene i neprilagođenom brzinom kretanja, kako bi se stanje popravilo.”

Istovremeno je i ministar unutrašnjih poslova Belorusije Jurij Karajev preporučio saobraćajnoj policiji „da se usredsredi na preventivan rad s učesnicima u saobraćaju i da se svakoj grupi korisnika drumova pristupa na specifičan i priloagođen način.“

AutoRepublika

(334)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments