1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Mercedes prinuđen da povuče novu S Klasu
Mercedes prinuđen da povuče novu S Klasu

Mercedes prinuđen da povuče novu S Klasu

22.31K
3
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz mora odmah da povuče prodate primjerake nove S Klase iz generacije W223. Trenutna kampanja opoziva naziva se „Revizija unutrašnje spone“ i „Promotivni kod 4691005“. Zbog potencijalno visokog sigurnosnog rizika, pismo upućeno kupcima sadrži podebljanu napomenu odnosno masnim slovima ispisan poziv u servis s opaskom „odmah“, prenio je nemački poslovni magazin Business Insider.

Kako se navodi u pismu, na prednjoj osovini vozila nisu ugrađene unutrašnje spone neophodne za automobil poput S klase sa oznakom W223, koja je predstavljena tek nedavno, to jest u septembru 2020. godine. Navodno unutrašnja spona ima kraći navoj nego što je potrebno za pouzdanu dugogodišnju službu.

Upozorenja koja se nalaze u pismu kažu: „U ovom slučaju, instalirana veza ne može dovoljno trajno da izdrži stresove uzrokovane uobičajenom vožnjom.“; Tu je i obaviještenje tipa: „Ne može se isključiti izvijanje ili kidanje unutrašnjih spona šipki tokom vijeka trajanja vozila“.

Zbog toga je Mercedes-Benz tražio od vlasnika da se o poseti odmah dogovorite sa ovlašćenim servisom. Ovaj premijum proivođač́iz Nemačke će iz predostrožnosti provjeriti unutrašnje spone i po potrebi ih zamjeniti. U pismu se takođe navodi da će ova prepravka biti odrađena potpuno besplatno, što je i normalno za opozive.

Moguća greška u sklapanju je posebno zabrinjavajuca za Daimler, jer se nova S Klasa proizvodi u ultramodernoj fabrici 56 na lokaciji Zindelfingen. Daimlerova ukupna investicija u novi fabrički kompleks iznosi 730 miliona evra.

„Fabrika 56 oličava budućnost proizvodnje u Mercedes-Benzu i postavlja nove standarde za automobilsku konstrukciju“, rečeno je otvaranjem pogona u septembru 2020. godine. U fabrici 56, o kojoj smo i mi svojevremeno pisali, efikasnost se povećava za 25 procenata, u poređenju sa prethodnom fabrikom gde se sklapala S Klasa. Na početku proizvodnje, izvršni direktor Daimlera Ola Kelenijus naglasio je: „Sa fabrikom 56 uspeli smo da uspešno kombinujemo fleksibilnost, efikasnost, digitalizaciju i održivost.“

Na zahtev Business Insidera, portparol Mercedes-Benza rekao je: „Širom sveta, trenutni opoziv može da utiče na 1.400 jedinica nove S Klase koje su već u rukama kupaca.” Za ovu žalbu Business Insider je saznao na osnovu povratnih informacija dobavljača.

AutoRepublika

(22305)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Kvalitet i premijum. Smeće talijansko.

don

Nego, opet sjedam i “jutros” palim “auto”, ako se ona klada može nazvat autom, a onaj centralni displej nestane. Sve si kontam, mačka mu piterina, vidis ti ove ljubitelje dilda,dvocijevke jelte, toliko sam auta kupio,izmijenio da im broja ne znam, a na njima svima samo jednom pločice promijenio, a najviše sam se namijenjao ključnih stvari za jednog -dildu tj. Jebenih akumulatora i anlasera , shvatili ste “da im broja ne znam”. I sad kako to, uhvatim se ja u razmišljanju sam sa sobom otkako mi je Musa preselio u ilegalu, kako to dakle, da jedan akumulator traje nekih 5 godina… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane don
Laki

Onomad na IAA uzmem goste u moje vozilo sve „krema“auto industrije vecinom Germani dobro raspolozeni pa kontam da ih pitam nesto meni zanimljivo. De mi recite sta su „originalni“ dijelovi oni se kratko ozbiljno pogledase pa veli jedan kad kupis nova kola onda racunaj da si ih dobio a posle je druga prica!!!