1. Home
  2. Prezentacije
  3. Na „živom“ salonu Mitsubishi debitovao s „mrtvim“ Airtrekom i jedinstvenim Outlanderom
Na „živom“ salonu Mitsubishi debitovao s „mrtvim“ Airtrekom i jedinstvenim Outlanderom

Na „živom“ salonu Mitsubishi debitovao s „mrtvim“ Airtrekom i jedinstvenim Outlanderom

344
0
Podelite sa prijateljima:

Saglasno očekivanjima znalaca, novi krosover Mitsubishi Airtrek je predstavljen premijerno na nedavno otvorenom Salonu automobila u Čongkingu, ali…

Kako to već nalažu suludi trendovi današnje industrije, to je učinjeno u virtuelnoj formi, odnosno putem fotografija objavljenih na velikom ekranu. Opipljiv eksponat, ili kako bismo rekli „živ automobil“ nije bio izložen, pa tako u etar nisu puštene ni pojedinosti koje se tiču ovog modela. Opet, drago nam je da možemo da vidimo kako će budući krosover izgledati, onaj kom je dodeljeno skoro zaboravljeno ime.

Mitsubishi Airtrek je 2001. godine bio predstavljen kao jedna varijanta Outlandera za japansko, i nekoliko drugih tržišta. Novi Airtrek je ništa drugo to kineski električni automobil Aion V, doduše stilizovan na Mitsubishijev način.

Krosover je osmišljen od strane zajedničkog poduhvata GAC Mitsubishi (pa i sama marka Aion pripada koncernu GAC) i kao takav će biti izrađivan samo za potrebe plasmana na tržištu najmnogoljudnije zemlje na svetu. U smislu veličine, u pitanju je pandan modela Mitsubishi Eclipse Cross, pa tako dužina modela Aion V iznosi 4.586 milimetara, dok mu je cena na koti od 28 hiljada dolara. Razume se, pričamo o uvodnoj ceni.

Iznad MItsubishi Airtrek a ispod Aion V

Ipak, rebrendiranje jednog u drugi model nije bilo stvar pukog prelepljivanja jednog logoa drugim. Naime, SUV koji će biti plasiran pod japanskom markom će nositi svojstveni korporativni izraz Mitsubishija oličen u „dinamičnom štitu“ kako to kažu u toj azijskoj kompaniji. Takozvana „X njuška“ podrazumeva različito stilizovane branike i grupacije rasvete, detalje dekora, kao i odstupanje od ideje takozvanog plutajućeg krova.

Putnička kabina je takođe pretrpela temeljne modifikacije, i to počev od ručica za otvaranje vrata. Umesto pomodarskog rešenja s ujedinjenim, tačnije sjedinjenim ekranima, Mitsubishi se ovde opredelio za dva zasebna displeja, kao i za instrumentacioni panel skriven ispod vizira.

Ruke vozača će uglavnom biti na obruču upravljača s tri paoka, dok mu je s desne strane centralni tunel izveden u dva nivoa, koji je reorganizovane arhitekture. Razvojni tim s ponosom poredi raspoloživ prostor u kabini Airtreka s onim koji bi bio ponuđen u kompaktnom kombiju, posebno naglašavajući ravni pod i impresivni razmak između prednjeg i zadnjeg reda sedišta.

Tehničkim specifikacijama nas nije „počastio“ proizvođač. Možemo ipak reći da originalni Aion V pokreće jedan električni motor sa 184 konjskih snaga i 350 Nm obrtnog momenta. Objavljena je autonomija preračunata u skladu s drevnim standardima NEDC i ona iznosi 600 kilometara, što je daleko od realnosti.

Uzgred budi rečeno, obećana verzija Aiona V s pogonom na sve točkove, još uvek nije prezentovana, dok se puna premijera krosovera Mitsubishi Airtrek očekuje u drugom polugodištu.

Mitsubishi Outlander Space Travel Edition

Ali, na štandu Mitsubishija u Čongkingu se razmetalo jedno drugo vozilo posve neobičnog stila. Radi se o modelu nazvanom Mitsubishi Outlander Space Travel Edition, koji je po navodima razvojnog tima osmišljen kao svemirsko vozilo, iliti spejs šatl.

Za osnovu nije poslužio novi Outlander, već veoma dobro poznati krosover odlazeće generacije koji se i dalje prodaje u Kini, Rusiji i mnogim drugim državama. Outlanderu je radikalno promenjen lični opis, da tako kažemo, kao što možete videti gore na ilustracijama, ali je sasvim jasno da je u pitanju samo izložbeni eksponat.

AutoRepublika

(344)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments