1. Home
  2. Vesti
  3. Meksiko: Svaka mafija ima svog šefa a on je obično najmanje na čelu policije!
Meksiko: Svaka mafija ima svog šefa a on je obično najmanje na čelu policije!

Meksiko: Svaka mafija ima svog šefa a on je obično najmanje na čelu policije!

505
4
Podelite sa prijateljima:

Pomalo nestvarno zvuči vest koja dolazi iz „prestonice kriminala“, odnosno iz glavnog grada Meksika, čiji je narod ipak uspeo da isposluje da se zaista krene u borbu s mafijom. Naime, vlasti Meksika su zaplenile 41 automobil koji je pripadao bivšem šefu policije Meksiko Sitija. Država na taj način pokušava da nadoknadi barem deo štete koju je budžetu naneo nemoralni šef policije, nakon što su organi reda otkrili seriju prevara i pronevera za koje se sumniči nitkov u uniformi.

Motocikl, tri sportska plovila tipa jet ski, ATV i ne manje od četrdeset i jednog klasičnog automobila… Sve to su vlasti Meksika pronašle u garaži bivšeg šefa policije Meksiko Sitija, i nisu propustile priliku da na svu tu skupocenu robu stave „šapu zakona“.

Rajmundo Kolins je optužen u ranijem delu ove godine da je proneverio i zloupotrebio sumu od najmanje 331 hiljadu američkih dolara javnog novca, odnosno da ga je iskoristio za ličnu dobrobit. Zahvaljujući tome, stavljen je na Interpolovu poternicu na dan 14. januara 2020. godinu.

Kollins je takođe pod istragom zbog navodne ilegalne kupovine imovine u blizini Meksiko Sitija. Nakon sprovedene istrage i suđenja, nadležni sudski organ ga je proglasio krivim i kaznio ga, između ostalog, i novčanim iznosom od 15,1 miliona američkih dolara.

Rajmundo Kolins je pre nego što je došao na udar zakona stekao impresivnu kolekciju klasičnih automobila. Vlasti su iz njegove garaže „isterale“, između ostalog, dva Forda Mustanga različitih generacija i još jedan Ford Model T iz 1927. godine, Chevrolet Corvette C3, Cadillac Eldorado iz 1959. godine kao i Lincoln Cosmopolitan iz 1951. godine.

Najzanimljivijim od svega deluje to što je Kolins imenovan za šefa policije Meksiko Sitija tek u julu 2018. godine. Na tom položaju je ostao samo do decembra iste godine.

Lokalni sud izdao je nalog za njegovo hapšenje ove godine, 8. septembra. Međutim, Kolinsa nije moguće pratiti niti uhvatiti jer je nasuprot odomaćeno obrascu da američki ološi od zakona beže u Meksiko, ovaj nečastivi Latin prebegao u suprotnom smeru. Dakle, prema nezvaničnim izvorima, on se krije u Sjedinjenim Državama i nedavno je poslat zahtev za izručenje.

„Za Rajmundom Kolinsom je raspisana poternica zbog moguće umešanosti u niz zločina koje su državni službenici počinili zloupotrebom položaja. Za njim traga i Nacionalni institut za migracionu statistiku “, iznosi se u saopštenju meksičkog generalnog tužioca.

Na kraju prvog čina ove balade, nama ostaje da samozadovoljno udahnemo dah sreće, znajući da se u garažama naših najviđenijih javnih radnika nalaze vozila tipa Škoda Octavia s četranaest-petnaest godina staža, i manje-više druga nikakva imovina, jer se sa platom od oko hiljadu evra, zaista teško sastavlja kraj sa krajem.

AutoRepublika

(505)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Morali smo da dotaknemo našeg „prvog medju jednakima“ … Zaista, mislim da u Srbiji ličnim primerom nema boljeg promotera škode od njega 😊

орангутан

Особина је, а не врлина, неспособност да се завиди, какогод, желим и у позним годинама, ма горим од жеље да научим личну економију којом удружени рад помоћника гвожђара, управника базена те потоњег слабо плаћеног попечитеља може да се преточи ( 🙂 ) у онакав подрум вина (на коме, авај грешан, ипак помало завидим), део те магије је ваљда у скромности гледе аутомобила.

Izmenjeno 3 godine pre od strane орангутан
Vla-do

Meksiko će pre nas postati pravna država. Gde mi živimo tek…

BojanNeki

„svaka država ima svoju mafiju, samo kod nas mafija ima državu“