1. Home
  2. Vesti
  3. Brabus kroz šake propustio par Porschea i Rolls-Royce
Brabus kroz šake propustio par Porschea i Rolls-Royce
0

Brabus kroz šake propustio par Porschea i Rolls-Royce

4.42K
0
Podelite sa prijateljima:

Brabus je kao što svi znamo, tokom svoje 45 godina duge istorije bio angažovan u oblasti tjuniranja Mercedesovih modela, a isto važi i za povezane marke Maybach i smart. Istini za volju, bilo je i izleta sa strane, što se kaže, ali su to bile samo epizodne avanture Brabusa. Tokom 1994. godine je kroz proces provučen superautomobil Bugatti EB110, ali bukvalno superautomobil. Hoćemo reći da je u pitanju bio samo jedan primerak. Nakon toga je bilo pokušaja unapređenja i baterijskih automobila  Tesle, iako se ti zahvati uglavnom nisu doticali tehničke strane vozila. 

Ali sada se potraga za novim partnerima (ili žrtvama, zavisno iz kog ugla posmatrate). Brabus širi svoj portfolio i već je najavio da će se posvetiti doterivanju vozila marki Porsche i Rolls-Royce.

Tri automobila su već bili spremni, i to su benzinski modeli Rolls-Royce Ghost i Porsche 911 Turbo S Cabriolet, baš kao i baterijski Porsche Taycan Turbo S. Svi oni su finalizirani na isti način, što će reći da karoserija obiluje novim elementima izrađenim od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, aerodinamičkim dodacima i originalnim točkovima od kovane legure.

Enterijer je dizajniran u snobovskom, korporativnom duhu s kontrastnim trimom, iako je ova filozofija manje primetna na modelu Rolls-Roycea, pa su samo dodati umeci od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima.

Sva tri automobila su dobila unapređen sistem ogibljenja koji integriše elektronski kontrolisane adaptivne amortizere koji mogu da snize klirens za nekih 20 do 25 milimetara. Što se tiče Taycana, tu se lista izmena završava, baš kao i kod Tesle, što će reći da Brabusovi stručnjaci nisu „pipali električni pogonski sklop“.

Setićete se da verzija Turbo S poseduje dva elektrimotora i kao takva napušta fabrički kompleks. Nudi monstruoznih 761 „grla“ i neverovatnih 1.050 Nm obrtnog momenta.

Modifikovani Porsche 911 Turbo S Cabriolet je dobio novo ime Brabus 820. U skladu s kompanijskom tradicijom, numerički indeks u nazivu opredeljuje snagu motora. Bokser biturbo motor zapremine 3,7 litara je dobio nove turbo punjače, kontrolnu jedinicu i sistem za odvod izduvnih gasova, baš kao i brojne druge elemente, što je sve doprinelo rastu moći sa fabričkih 650 konjskih snaga 800 Nm najvišeg obrtnog momenta, na celih 820 ks i 950 Nm.

Ubrzanje od nule do „stotke“ je skraćeno sa 2,8 na 2,5 sekundi, dok je najviša brzina kretanja uvećana sa ionako impresivnih 330 km/h na 340 km/h.

Naposletku, gigantski V12 motor zapremine 6,75 litara koji je pod haubom sedana zvanog Rolls-Royce Ghost je takođe nabrijan, pa umesto standardnih 571 „grla“ i 850 Nm maksimalnog obrtnog momenta, ovde raspolaže sa 700 konjskih snaga i 950 Nm.

Kao rezultat izmena smo dobili model Brabus 700 i on do “stotke” ubrza za 4,6 sekundi umesto fabričkih 4,8 sekundi. Ipak, zadržano je originalno ograničenje brzine kretanja velike limuzine, što znači da se aktivira pri 250 km/h). Brabus je već otvorio knjige porudžbina za tri tjunirana noviteta, a očigledno je da se ovim širenje asortimana čuvenog brenda ne završava.

AutoRepublika

(4424)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments