1. Home
  2. Vesti
  3. Noviteti PSA grupe za 2021. godinu
Noviteti PSA grupe za 2021. godinu
4

Noviteti PSA grupe za 2021. godinu

784
4
Podelite sa prijateljima:

Francuska grupacija nastavlja svoju ofanzivu na Starom kontinentu sa nizom novih/osveženih modela koji stižu na tržište naredne godine. 

Tokom tekuće 2020. godine čini se da su u PSA grupi mirovali sa premijerama noviteta. Od velikih novosti dobili smo novu generaciju Citroenovog C4, kupeolikog modela koji koketira sa SUV segmentom.

No, naredne godine očekuje nas prava „poplava“ novih vozila iz PSA grupe. Počnimo od premijuma člana ove „ekipe“, DS-a. Ova marka imaće nekoliko veoma bitnih momenata 2021. godine. Pre svega, počinje prodaja sedana DS9, potom očekuje se restilizacija za dva modela: DS7 i DS3. S tim da će DS7 proći kroz pravo ažuriranje, dok će DS3 ono biti daleko suptilnije prirode.

Ipak, najveća novina kod francuske premijum marke biće dolazak modela DS4. Premijera ovog automobila očekuje se u februaru 2021. godine, dok bi prodaja trebalo da počne u septembru. Malo se zna o ovom vozilu, ali je poznato da će biti bazirano na EMP2 platformi, što znači da će biti u ponudi hibridnih verzija, ali ne i i EV izdanja.

Sledeća godina biće bitna i za Citroen. Već spomenuti C4 stići će do prvih vlasnika početkom iduće godine, a očekuju se i noviteti. Tako će Citroen C3 Aircross dobiti prvu ozbiljnu restilizaciju nakon tri godine na tržištu, ali se prava bomba iz Citroena očekuje za kraj 2021. godine. Tada bi francuski brend trebalo da predstavi novu generaciju modela C5.

Kod Peugeota neće biti mnogo premijera, jer su u prethodnih nekoliko godina gotovo potpuno obnovili gamu. Iduće godina važna je zbog plasmana osveženih SUV modela 3008 i 5008. Osim toga, počeće i prodaja potentnog 508 PSE, a neki veruju da bismo 2021. godine mogli da vidimo i PSE izdanje za 3008-icu.

Ipak, ono što se najviše iščekuje kod Peugeota, jeste dolazak nove generacije 308-ice. Model o kojem se mnogo priča trebalo bi da bude predstavljen u martu iduće godine. Veruje se da će Peugeot nakon toga predstaviti i performantnu PSE verziju ovog hečbeka.

Nemački član PSA grupe – Opel, imaće nekoliko bitnih trenutaka u narednoj godini. Pre svega, počinje prodaja nove generacije Mokke, SUV-a od kog u Opelu imaju ogromna očekivanja. Pored toga, i Opel će 2021. godine imati jedan veoma bitan novitet – Astru. Astra će konačno raskrstiti sa GM nasledstvom i potpuno preći na PSA tehnologiju. Još uvek nema detalja o tome kada bi tačno Opel mogao predstaviti novu generaciju svog hečbeka, ali je definitivno da će to biti naredne godine.

AutoRepublika 

(784)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mene najviše interesuje da vidim novi C4, 308 i Astru.

Dzoniz

Ja bih dodao i C5.

don

za ovog c4 i multipla je ljepotica. Koje ogavne farove ima, za povracati, vidi se da im je duster bio dizajnerski uzor.:)

Laki

Najvise me zanima novi C5 !