1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla priprema električni hečbek za Evropu?
Tesla priprema električni hečbek za Evropu?
1

Tesla priprema električni hečbek za Evropu?

186
1
Podelite sa prijateljima:

Američka marka mogla bi da napravi novi iskorak u Evropi, tako što će plasirati nekoliko modela specijalno predviđenih za tržište sa ove strane Atlantika. 

Nije ovo prvi put da se pojavljuju slične informacije u javnosti. Sada izjava stiže iz usta prvog čovek ove kompanije – Ilona Maska. Milijarder je u razgovoru sa Bloombergom kazao sledeće: „U Evropi ima smisla stvoriti kompaktan automobil“.

Ipak, Mask nije dao neke detalje, niti bilo kakve planove u vezi sa ovakvim modelom. Neki veruju da bi to u stvari mogla biti hečbek verzija aktuelnog Modela 3, i da bi se proizvodila upravo u fabrici pokraj Berlina, gde će se inače montirati Model 3 za evropsko tržište.

Šef Tesle naglasio je da ta marka mora proizvoditi pristupačne automobile. „Nećemo uspeti u našoj misiji ako nam vozila nisu cenovno pristupačna većem broju ljudi. To moramo da popravimo“, rekao je Ilon Mask.

Stoga bi jedan hečbek bio sasvim očekivan potez, jer je ovo ipak klasa koja je izuzetno popularna na Starom kontinentu. Uostalom, upravo u ovom segmentu su evropski proizvođači i počeli da nude svoje prve EV modele.

Iako se početak rada Tesline fabrike u Nemačkoj najavljuje za sredinu naredne godine, tačnije jul 2021, ne treba očekivati brzo ostvarenje planova u vezi sa hečbek modelom. Podsetimo da Tesla pre toga treba da počne sa proizvodnjom električnog kamiona Semi, potom performantnog Roadstera, ali i futurističkog Cybertrucka.

Kada smo već kod Cybertrucka, sam Mask je svojevremeno kazao da bi mogla postojati nešto manja varijanta ovog modela, namenjena takođe kupcima u Evropi.

AutoRepublika 

(186)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Svaka ponuda je dobrodosla. Neophodna je sarenolikost u ponudi. Tesla manje ulaze u estetiku i kvalitet zavrsne obrade. A vise na pogonski sklop.

Licno bi radije kupio Teslu nego npr ID.3….