1. Home
  2. Prezentacije
  3. Premijera: Mercedes C klasa All-Terrain (GALERIJA)
Premijera: Mercedes C klasa All-Terrain (GALERIJA)
16

Premijera: Mercedes C klasa All-Terrain (GALERIJA)

740
16
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka uvećava portfolio asa iz D segmenta sa All-Terrain varijantom.

Tako je i C klasa dobila verziju kadru za neku blažu terensku upotrebu. Glavne odlike su iste kao i kod veće sestre – E klase u All-Terrain izdanju. Tu se pre svega misli na veći klirens (+40 mm u odnosu na standardni karavan C klase), plastične zaštite podvozja, napred i pozadi, kao i oplate od istog materijala na lukovima iznad točkova.

Sve te promene dovele su do blagog uvećanja gabarita, te je All-Terrain varijanta duža za 4 mm od običnog karavana, i šira 21 mm. Prikazana “terenska” C klasa dobila je i drugačiji izgled rešetke, kao i nove felne od 17 do 19 cola.

Zanimljivi su detalji crne boje visokog sjaja, pre svega na B i C stubovima. Mercedes nudi opcionalni Night Package koji dodaje još ovakvih sjajnih finesa.

Nemački proizvođač je obratio posebnu pažnju na ogibljenje i trimovanje istog zarad upotrebe van asfalta. Ponuđeni su i novi režimi vožnje – Offroad i Offroad+, namenjeni za eksploataciju vozila na putevima u “divljini”.

Naravno, C klasa All-Terrain dolazi sa pogonom na sve točkove 4Matic. Mercedes navodi da ovaj sistem može poslati do 45% snage na prednju osovinu, dok ostatak mora otići “pozadi”. Pod haubom se može naći jedan od dva ponuđena motora: benzinac ili dizelaš iste radne zapremine od dva litra.

Nemci nisu saopštili detalje o agregatima, očito su želeli da nešto od informacija sačuvaju i za predstojeći Salon automobila u Minhenu, gde će C klasa All-Terrain imati svoj javni debi. Ono što se mora napomenuti jeste da obe pogonske jedinice imaju ispomoć sistema blagog hibrida, kao i da su obe uparene sa devetostepenim automatski menjačem.

Neke stvari su ostale praktično neizmenjene u odnosu na standardni karavan C klase. Tako je recimo prtljažnik potpuno istih dimenzija i ima zapreminu 490 litara. Slično je i sa kabinom, gde su ispred vozača postavljena dva displeja, odnosno MBUX sistem druge generacije.

Već poznata priča, jedan ekran predstavlja digitalnu instrumentalnu tablu, dok se drugi koristi za upravljanje informativno-zabavnim sistemom. Pres služba Mercedesa navodi da standardno displeji imaju dijagonalu od 10,25 inča, ali da su u ponudi i oni od 12,3 cola.

Ostale informacije u vezi sa novitetom Mercedes je sačuvao za premijeru na minhenskom auto-salonu. Ipak, čini se da će C klasa All-Terrain biti model namenjen isključivo Evropljanima, najverovatnije neće stići do Amerike, šta više, neće preći ni Lamanš…

AutoRepublika 

(740)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

16 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Oooo, spušta se lopta na teren A4 Allroad.

Čekam Bavarce da učine isto.

BB

Super, iijepo, krasno… Samo za koje pare? Ko će to da ganja po terenu? Nema šanse.

A ovaj baja sa biciklom, pa još električnim, šta on obigrava oko gepeka? Da ne bi da ga ubaci? 🤣😂🤣😂

Za takve upotrebe, kako ono vele „sport activity“, je Berlingo i slična bratija,

Balkanboj

Baja sa el. biciklom se umorio ili smorio od izigravanja zdravog života.

Meni su ovi povišeni karavani sjajni. Odlični za odlazak na skijanje, kao stvoreni za naše divne puteve sa kojekakvim šahtama, rupama i ivičnjacima koji vire iznad puta. Dovoljno elegantni da ti zavide komšije (mada me za tu zavist baš nešto zabole..)
Meni idealan automobil.

Da imam kakav biznis tipa servis bele tehnike ili instalacije vodovoda, molerski i slični zanatski poslovi, taj Berlingo bi bio idealan za rad i porodicu.

Hercegovac

Odlicna opcija za ljude koji zele imati na jednom mjestu udobnost uparenu sa vecim klirensom gdje se automobil nece ljuljati u krivinama. Medjutim, ne vjerujem da ce cijena biti prihvatljiva, pa ce kupci sigurno razmisljati da li svrsishodnije kupiti GLC.

Rikošet

Ja na ovo gledam kao na skupe markirane lakirane cipele, koje su modifikovane u model za penjanje na planinu. Nisu nimalo povoljnije od gojzerica, meni nisu ni ljepše (ove plastike na blatobranima baš bodu oči), a ni funkcionalnije, ali sa adekvatnim znakom opravdaće „premijum“ status… Čini mi se da je danas malo kupaca kojima je je razlika između klasične karavanaske C Klase i GLC SUV preširoka, da bi morali tražiti alternativu u sredini (a tu imaju još i GLB). Kad se 1999. godine pojavio prvi A6 Allroad Quattro tada nije bilo SUV modela i nekako je bio „logičniji“ izbor za… Pročitaj više »

Branko

👍

TheStig

Upravo iz razloga što tako gledaš tako ti nisi neko ko odlučuje šta će se ponuditi tržištu. Audi All road je odličan automobil. Udoban sa povecanim klirensom zbog podesivog vazduznog vjesanja i moze zagaziti na gore terene od ogromne vecine suv vozila. Drugi moderniji primjer je Porsche Taycan Sport Turismo koji je apsolutni hit. Takvi automobili ne mogu da ne budu skupi. Uostalom danas je svaki automobil skup uključujući i one koji ne nude Bog zna šta. Prije bih vozio i običnog karavana nego suv-a. Audi all road i slični automobili all day long.

Onaj što ga zgazilo vreme

Bravo Mujo!

BB

Ti si jedini koji iz rikošeta pogađa u centar 👍

Onaj što ga zgazilo vreme

Rikošete, lepo pišeš al brkaš pojmove. Jer ovo je auto a SUV je SUV. (za mene kur)
To ti je kao kad bi poredio magare i konja. Nije da magare inije nizašta ali konj je konj.

Hercegovac

Slazem se.

igi

Unutrašnjost potpuna suprotnost spoljašnosti, salonac u koji se ulazi u papučama, a vozi u kineskim patikama jerbo je sličan kičerica stil.

Bungi

Na slikama je čak stigao i do kamenoloma, ali putem.?Pogon 4×4 i podesivi vazdušni amortizeri čine se svemoćno, ipak ogromni međuosovinski razmak znatno ograničava terenske sposobnosti čineći da od bajke ne ostane ništa.Niskoprofilne gume neće mu nimalo pomoći izvan asfalta.Preskupo, sa vrlo ograničenim terenskim sposobnostima.Ko hoće pravi terenac a i luksuz u isto vrijeme, ima para i one ga ne brinu previše, doplatiće i uzeti G klasu.Šta košta da košta.

Hercegovac

….ili Land Cruiser u najvecem paketu opreme, opreme na pretek, em manje kosta od G klase, em su terenske sposobnosti i izdrzljivost neupitni.

BB

Jednog jedinog čovjeka sam sreo kome je „džip“ bio neophodan. Od kuće do posla putem mu je bilo 40km a poprijeko 3km. Vlasnik kamenoloma. Vozio je Land Cruiser. Kako sam se oduševio tom mašinom, pa bio je udobniji na terenu nego S klasa na asfaltu, a klima tako dobro a nenametljivo radi. Bilo je tu pentranja preko riječnih nasipa, iako efikasno, zamalo kolega da umre od straha…

Hercegovac

Pre dva dana sam vozio drugov LC, stvarno djeluje mocno, ali kad iz svog sedana predjem u takav terenac treba dosta km da se covjek navikne na tu kamionsku percepciju saobracaja. A na drugoj starani, oni koji voze LC, XC90, G-class i slicna gabaritna voila kazu da se vise ne bi vratili ni na srednji SUV, a kamoli sedan…Moje skromno misljenje da postoji opravdanost za ovom kategorijom vozila ako covjek poslom ima svakodnenu potrebu da vozi i mimo asvalta ili pak ima previse novca pa mu kupovna cijena, odrzavanje, registracija nisu neke stavke kod izbora automobila.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Hercegovac