1. Home
  2. Prezentacije
  3. Radikalno osvežen Roewe RX5 Max – 180 konja za 16 hiljada evra!
Radikalno osvežen Roewe RX5 Max – 180 konja za 16 hiljada evra!
4

Radikalno osvežen Roewe RX5 Max – 180 konja za 16 hiljada evra!

2.79K
4
Podelite sa prijateljima:

Iako porodica modela Roewe RX5 gubi na prijemčivosti među kupcima, i dalje ostaje u vrhu liste najpopularnijih krosovera koji se mogu kupiti na kineskom tržištu. Tako je prošle godine isporučeno 167 hiljada primeraka iz serije ovog modela, dok je par godina ranije (2017.) do novih vlasnika stiglo čak 238 hiljada komada. Ujedno, to je bila i najpopularnija godina za RX5.

Bazični model RX5 je već prošao planirano zatezanje bora, za koje se ispostavilo da nije bilo dubinsko po prirodi. Ali, pre oko dve gdoine, veći krosover, iako i dalje u formi petoseda, Roewe RX5 Max je pridodat familiji. Sada svedočimo prezentaciji ažurirane verzije tog konkretnog pulena kineske marke, i odmah vidimo da je proces modernizacije ovde sproveden izrazito temeljno.

Novitet pre i posle zahvata, s leva na desno

Dizajnerski koncept je potpuno različit. Dvodelno skockane prednje svetlosne grupe, zapravo cela njuška vozila je nekako dvospratna, doprinose značajno agresivnijem stilu krosovera. Skoro svi paneli karoserije koje vidi oko su izmenjeni, što znači da su u priču uključena i preoblikovana vrata uz implementaciju ručica za otvaranje koje se uvlače da bi bile u ravni s ostatkom karoserije, dok su ranije bile ugrađene klasične ručke.

Nova je glavna a i sporedna rasveta, dok su preoblikovani i odbojnici i kućišta retrovizora. Uz nova stilska rešenja na repu vozila, dužina krosovera je narasla za 29 milimetara (do 4.676 mm), dok je širina inferiornija za 16 milimetara, pa iznosi 1.875 mm.

Kao što se to moglo reći za spoljašnost osveženog SUV-a, tako se isto može govoriti i o enterijeru. Potpuno je nov. Dizajneri su napustili ideju uspravno postavljenog tableta koji bi zauzeo celokupnu površinu središnje konzole, pa su sada iskoristili dva vodoravno postavljena monitora s jedinstvenim staklom, zbog čega deluju kao da je u pitanju samo jedan ekran, a ne stvarna dva komada. Obe jedinice po dijagonali nude 12,3 inča.

Jedan displej prikazuje sve ono što je vozaču od kritične važnosti za upravljanje vozilom, dok se na drugom očitavaju postavke informativno-zabavnog sistem, što će reći da se tu prate zadati parametri uređaja za klimatizaciju, muzičkog sistema i slično. Čak su i preostali, inače retki dugmići po kabini postali osetljivi i na dodir (a ne samo na pritisak što je klasično rešenje).

Kada već pomenusmo muzički uređaj da kažemo da se u jednoj varijanti nudi čak i audio rešenje koje potpisuje Bose s 256 nijansi svetala i muzike, što se vidi u elementima koji su razasuti svuda po putničkoj kabini.

Samo je jedan pogonski sklop predviđen za novi krosover Roewe RX5 Max, i to je onaj koji nudi za Kinu karakterističnu zapreminu od litru i po. U pitanju je turbobenzinac čija je izlazna moć uvećana sa 173 na 181 konjsku snagu.

Za transmisiju je zadužen šestostepni ručni menjač ili pak klasičan „automatik“. Treba naglasiti da su pre restilizacije, četvorotočkaše s ovim oznakama pokretali i dvolitarski turbaci s 231 konjskom snagom. Bili su upareni sa šestostepenim robotizovanim preselektivnim TST menjačem, a samo takva izvođenja su bila nuđena i s pogonom na sva četiri kraja karoserije.

Rukovodstvo azijske kompanije je u dubokom uverenju da će nakon modernizacije, Roewe RX5 Max biti taj koji će privlačiti više mlađarije nego što je to uspevao ranije. Prodaja novog SUV-a kreće pre nego što zagudi ciča zima, a na njemu će stajati cenovna etiketa s natpisom: 18.600 američkih dolara, što u našem novcu iznosi manje od 16 hiljada evra.

AutoRepublika

(2794)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

Kupujem

TheStig

Ja cu 2. Jedan za oko kuće, drugi za do grada 😂

mkm

Stari model kopija Tuarega, novi kopija Santa Fe-a

Joseph

Ah nema ga kod nas, samo bezveze slinimo ^^