1. Home
  2. Prezentacije
  3. Reli krosover za svaki dan: Mini Countryman Powered by X-raid
Reli krosover za svaki dan: Mini Countryman Powered by X-raid
0

Reli krosover za svaki dan: Mini Countryman Powered by X-raid

166
0
Podelite sa prijateljima:

Uprkos tome što je kroz tržišnu karijeru stekao imidž urbanog SUV-a, Mini Countryman poseduje zavidnu karijeru u auto-moto sportu. Naravno, automobili koji svojim izgledom samo podsećaju na Countrymen učesnici su raznih nadmetanja, ali je nemački tim X-raid, koji je inače u više navrata uzastopno osvajao Dakar reli, koristio modifikovane krosovere Mini Countryman.

Sada je Mini predstavio i novu verziju modela, onu u čijoj su kreaciji učestvovali i specijalisti iz tima X-raid. Njihovo bogato iskustvo s ovim modelom, učinilo je „civilni“ Countryman prilagođenijim za upotrebu na negostoljubivim terenima.

Novi Mini Countryman Powered by X-raid se razlikuje od civilne verzije, prvestveno po modifikovanom sistemu ogibljenja i novim točkovima koji inkorporiraju gume namenjene vožnji po vukoje… Pardon, po negostoljubivim terenima. Pored toga, klirens prerađenog krosovera je izraženiji u ovoj varijanti za 4o milimetara, dok su izmenjeni i ulazni i izlazni uglovi.

Dubina vode koju Countryman u ovom izvođenju može bez problema da pregazi, je takođe uvećana. Kompanija uverava da je s ovim pneumaticima, mogućnost da vozač zbog gumi-defekta ostane u nedođiji, svedena na apsolutni minimum. Točkovi koje koristi specijalno izdanje urbanog krosovera su prilagođeni čak i za brzu vožnju po bespućima.

Amblemi proizvođača, kao i nalepnice s oznakom modela su ofarbani u crno, kompletirajući tako utisak o omalonom „zloći“ s povišenim klirensom. Tu su i narandžaste trake na vratim i haubi.

X-raid će započeti sa sklapanjem komercijalnih vozila utemeljenih na standardnom krosoveru Countryman, pogonjenom dvolitarskim turbobenzincem ili turbodizelašem.

Dodatno, cene noviteta će biti opredeljene prema vremenu koje će biti neophodno uložiti kako bi se bazični Countryman konvertovao u prezentovano izdanje. Na finalnu naknadu će svakako presudno uticati i spisak opreme za koju se opredelio novi vlasnik, odnosno vlasnik noviteta.

Što se tiče planova BMW grupe s konkretnim modelom s oznakom Minija, ne postoje planovi za proizvodnjom „off-road“ verzije gradskog krosovera.

AutoRepublika

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments